Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

Voor wie is de Gemeentepolis?

3 minuten leestijd |

De Gemeentepolis is voor mensen met een laag inkomen. Zij hebben soms hoge zorgkosten door een chronische ziekte of beperking. Speciaal voor die mensen zijn de vergoedingen van de Gemeentepolis uitgebreid. Als je een laag inkomen hebt en lage zorgkosten is er vaak een Gemeentepolis met minder vergoedingen. Dit verschilt per gemeente.

Op deze pagina geven we hier meer uitleg over.

Kom ik in aanmerking?

Je mag deelnemen aan de Gemeentepolis als je netto maandinkomen en je vermogen laag zijn. Elke gemeente heeft hier andere regels voor. Hoe kom je erachter hoe dit bij jouw gemeente geregeld is?

  • Op de beginpagina van Gezondverzekerd.nl kun je zoeken op jouw gemeente.
  • Vervolgens kun je, na het kiezen van een pakket, in het blok “Kom ik in aanmerking” lezen wat de regels zijn van jouw gemeente.
  • Helpt jou dit niet verder? Vul de vragen verder in om antwoord te krijgen.

Kom je er niet uit? Ga dan naar de pagina contact. Hier vind je de contactgegevens van jouw gemeente en de zorgverzekeraar(s). Zij kunnen je verder helpen.

Minimum inkomen

Als je een minimum inkomen hebt, betekent dit dat jouw inkomen op het sociaal minimum (of iets daarboven) ligt. Het sociaal minimum hangt af van jouw leeftijd en situatie. Dit is dus voor iedereen anders. Om te beslissen of jij een Gemeentepolis mag aanvragen, mag je inkomen niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Dit bedrag is per gemeente anders. Op de pagina “laag inkomen” vertellen we hier meer over.

Chronische ziekte

Als je een lange periode ziek bent, noemen we dit chronisch ziek. De kans is groot dat je meer zorg nodig hebt als je chronisch ziek bent. Denk aan bezoeken aan het ziekenhuis, het gebruik van medicijnen en het krijgen van speciale zorg. Deze kosten kunnen vaak hoog oplopen. Sommige gemeenten bieden chronisch zieken hulp bij het betalen van de zorgverzekering. Lees op de pagina “chronisch ziek” meer hierover.

Beperking

Als je een beperking hebt, kun je lichamelijk, psychisch, verstandelijk of sociaal gehandicapt zijn. De kans is groot dat je meer zorg nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, een bril of het gebruik van medicijnen. De Gemeentepolis is dan vaak geschikt omdat de gemeente meebetaalt aan deze kosten. Op de pagina “beperking” vind je meer informatie.

18 jaar

Word je bijna 18 jaar en zoek je een voordelige zorgverzekering? Het kan zijn dat je een zorgverzekering via jouw gemeente mag aanvragen. Lees meer op de pagina “18”.

BSF 81

Vragen?

Kom je er niet uit? Of wil je meer uitleg? Bekijk de ervaringen over de Gemeentepolis van onze klanten.


Tessa

“Het geeft veel rust dat ik met de Gemeentepolis geen onverwachte medische kosten achteraf heb.”

Bekijk de ervaring van Tessa

REview 1

Heb je vragen? Bekijk onze “veelgestelde vragen” of neem contact op met ons via het contactformulier. Wij zorgen dat de juiste persoon jou kan helpen.