Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

Over de gemeentepolis

2 minuten leestijd |

De Gemeentepolis: Voordelige collectieve zorgverzekering via jouw gemeente

Via deze website kan je een collectieve zorgverzekering afsluiten die voor een deel wordt betaald door jouw gemeente. Dit noemen we een Gemeentepolis. 

De Gemeentepolis: korting en hogere vergoedingen

De Gemeentepolis is een speciale zorgverzekering voor mensen die minder te besteden hebben. In Nederland hebben 685.000 mensen een Gemeentepolis. Het voordeel van een Gemeentepolis is dat jouw gemeente elke maand meebetaalt aan jouw zorgverzekering.
Een Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering (bijvoorbeeld voor de tandarts of fysiotherapeut). Ook krijg je bij een Gemeentepolis vaak meer vergoedingen en geeft de zorgverzekeraar meestal een korting.
Per maand betaal je meestal een vast bedrag waarmee je alle zorg krijgt die jij nodig hebt. Vaak hoef je dus niet extra te betalen als je bijvoorbeeld medicijnen nodig hebt of als je kind een gaatje heeft en naar de tandarts moet. Tandarts zit voor kinderen in de basisverzekering. Je kan dus naar elke dokter en specialist die jij en je kinderen onder de 18 jaar nodig hebben – zonder extra rekeningen.

Jouw Gemeentepolis

Vul de naam van jouw gemeente in op Gezondverzekerd.nl en bekijk of er een Gemeentepolis voor jou is. Let op: bij een Gemeentepolis zie je een premie staan, dat is het bedrag dat je per maand betaalt voor jouw uitgebreide zorgverzekering. Hier gaat jouw zorgtoeslag nog van af.