Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

Wat is de Gemeentepolis?

3 minuten leestijd |

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Deze heeft vaak uitgebreide vergoedingen, speciaal voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Ook zijn er pakketten voor mensen die weinig zorgkosten hebben. Dit verschilt per gemeente. Deze zorgverzekering wordt aangeboden door jouw gemeente op Gezondverzekerd.nl. In Nederland bieden 95% van de gemeenten een Gemeentepolis aan.

Hoeveel kost een Gemeentepolis?

De Gemeentepolis is voordeliger dan een “normale” zorgverzekering. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De aanvullende verzekering is vaak uitgebreid met extra vergoedingen. Bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie, en medicijnen.

Waarom is de Gemeentepolis voordeliger?

De Gemeentepolis is voordeliger omdat gemeenten meebetalen aan deze zorgverzekering. Ook geven de zorgverzekeraars zelf meestal korting.

Omdat je bij een Gemeentepolis meer vergoedingen krijgt en meestal geen verplicht Eigen Risico hoeft te betalen, wordt jouw zorgverzekering voordelig. Elke gemeente biedt andere zorgpakketten van de Gemeentepolis aan.

Belangrijke pijlers Gemeentepolis:

  • Gemeente betaalt mee aan je premie
  • In veel gemeenten €0 Eigen Risico mogelijk
  • Korting en hogere vergoedingen

Voor wie is de Gemeentepolis?

De Gemeentepolis is voor mensen met een laag inkomen. De vergoedingen zijn vaak uitgebreid, speciaal voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Ook zijn er pakketten voor mensen die weinig zorgkosten hebben. Dit verschilt per gemeente. Op voor wie is de Gemeentepolis lees je hier meer over en of jij een Gemeentepolis kan aanvragen.

Hoe vraag ik de Gemeentepolis aan?

Je kunt de Gemeentepolis aanvragen via onze beginpagina door te zoeken op de naam van jouw gemeente. Hier moet je verschillende stappen voor doorlopen. Op de pagina hoe aanvragen lees je meer hoe dit gaat.