Wat is de Gemeentepolis?

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Deze zorgverzekering wordt aangeboden door jouw gemeente op Gezondverzekerd.nl. In Nederland bieden 330 gemeenten een Gemeentepolis aan.

Hoeveel kost een Gemeentepolis?

De Gemeentepolis is voordeliger dan een “normale” zorgverzekering. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De aanvullende verzekering is vaak uitgebreid met extra vergoedingen. Vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie, en medicijnen.


Tessa

“Het geeft veel rust dat ik met de Gemeentepolis geen onverwachte medische kosten achteraf heb.”

Bekijk de ervaring van Tessa

REview 1

Waarom is de Gemeentepolis voordeliger?

Een Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor de fysiotherapeut. De Gemeentepolis is voordeliger omdat gemeenten meebetalen aan deze zorgverzekering. Ook geven de zorgverzekeraars zelf meestal korting.

Omdat je bij een Gemeentepolis meer vergoedingen krijgt en meestal geen eigen risico hoeft te betalen, wordt jouw zorgverzekering voordelig. Elke gemeente biedt andere zorgpakketten van de Gemeentepolis aan.

Belangrijke pijlers Gemeentepolis:

  • Gemeente betaalt mee aan je premie
  • In veel gemeenten €0 eigen risico
  • Korting en hogere vergoedingen

Voor wie is de Gemeentepolis?

De Gemeentepolis is voor mensen met een laag inkomen. Ook is de Gemeentepolis voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Op voor wie is de Gemeentepolis lees je hier meer over en of jij een Gemeentepolis kan aanvragen.

Hoe vraag ik de Gemeentepolis aan?


330 gemeenten in Nederland bieden de Gemeentepolis aan.


Je kunt de Gemeentepolis aanvragen via onze beginpagina door te zoeken op de naam van jouw gemeente. Hier moet je verschillende stappen voor doorlopen. Op de pagina hoe aanvragen lees je meer hoe dit gaat.