Skip to content

Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

Inzicht op welke regelingen je recht hebt

Bekijk voor welke regelingen je in aanmerking komt

Gemeentelijke regelingen

Naast de Gemeentepolis bieden gemeenten verschillende andere regelingen en tegemoetkomingen aan. Dit verschilt per gemeente: niet iedere gemeente heeft dezelfde regelingen. Daarom bieden wij jou het inzicht in de regelingen die jouw gemeente aanbiedt. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om tegemoetkomingen in de kosten voor schoolgaande kinderen, een stadspas, tegemoetkomingen voor meerkosten die jij hebt door een chronische ziekte of handicap, bijzondere bijstand voor bepaalde kosten, een individuele inkomenstoeslag als jij langere tijd een laag inkomen hebt, enzovoort.

Bekijk voor welke regelingen jij in aanmerking komt

Landelijke tegemoetkomingen

De Rijksoverheid helpt onder andere bij het kunnen betalen van jouw zorgverzekering, jouw huur of de kinderopvang. Hiervoor kun jij een toeslag in geld krijgen als jij aan de voorwaarden voldoet. Ook kun jij soms geld terugkrijgen van de belasting of is een andere regeling voor jou van toepassing. Door een samenwerking met het Nibud kunnen we jou helpen een berekening te maken voor de regelingen waar jij recht op hebt.

Informatiepunt Digitale Overheid

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek kun je onder andere terecht met vragen over het aanvragen van toeslagen en het doen van aangifte Inkomstenbelasting.
Afspraak plannen

Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Deze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Bijvoorbeeld bij het op orde brengen van je financiƫle administratie.
Afspraak plannen

Nationale ombudsman

In dit artikel van de Nationale ombudsman vind je beschikbare hulp bij het doen van aangifte inkomstenbelasting.
Afspraak plannen

Hulp nodig bij het aanvragen?

Er zijn verschillende landelijke en gemeentelijke organisaties die jou kunnen helpen bij het aanvragen van regelingen waar jij recht op hebt. Klik hieronder op de knop om organisaties te zien die jou kunnen helpen.

Zelf aanvragen via toeslagen.nl

Veelgestelde vragen