Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

De Gemeentepolis aanvragen?

3 minuten leestijd |

Biedt jouw gemeente de Gemeentepolis aan? Dat kun je checken op de beginpagina. In de zoekbalk kun je jouw gemeente invullen. Klik dan op de knop ‘Bekijk aanbod’ om te zien of jouw gemeente meedoet.

Instructie aanvragen Gemeentepolis

Volg de volgende stappen voor het aanvragen van de Gemeentepolis:

  • Ga naar de beginpagina van Gezondverzekerd.nl
  • Zoek op jouw gemeente
  • Selecteer jouw gemeente
  • Als jouw gemeente meedoet worden de pakketten getoond. Zit de juiste er niet tussen? Klik dan op ‘Wijzig pakket’.
  • Als je het juiste pakket hebt gevonden, klik dan op “Direct aanvragen”
  • Volg de verdere instructies. Deze instructies kunnen per gemeente verschillen.

Gemeentepolis aanvragen voor iemand anders

BSF 58

Wil je de Gemeentepolis niet voor jezelf, maar voor iemand anders aanvragen? Dat kan bijvoorbeeld als familielid, vrijwilliger, hulpverlener of als lid van een wijkteam.

Je kunt bovenstaande instructie volgen, maar hebt hiervoor wel de geldige toestemming nodig van de persoon in kwestie. Je hebt voor het aanvragen de betreffende (persoons)gegevens nodig. Denk aan adresgegevens, BSN-nummer en de huidige verzekering. Zorg er dus voor dat je deze gegevens bij de hand hebt.

Wat gebeurt er na de aanvraag?

Zodra je een Gemeentepolis hebt aangevraagd, gaan jouw gemeente en zorgverzekeraar jouw aanvraag beoordelen. Dit betekent dat ze gaan kijken of jij recht hebt op een Gemeentepolis. Samen kijken ze naar hoeveel geld je elke maand te besteden hebt. Ook wordt er gekeken of je misschien nog een schuld hebt bij je huidige zorgverzekeraar.

Als je recht hebt op de Gemeentepolis en je aanvraag is goedgekeurd, dan ontvang je jouw polisblad via e-mail en/of thuis via de post.

Let op: Soms heeft de zorgverzekeraar jouw aanvraag al goedgekeurd, maar kan de gemeente deze achteraf nog afkeuren. Dit hangt af van de afspraken tussen jouw gemeente en de zorgverzekeraar.

Wanneer gaat de zorgverzekering in?

Ben je al verzekerd bij de zorgverzekeraar die samenwerkt met jouw gemeente? Dan mag je ook een Gemeentepolis aanvragen. Als je in aanmerking komt mag je meedoen. Je hoort van de zorgverzekeraar wanneer de verzekering begint.

Vraag je de Gemeentepolis aan, maar betekent dit dat je moet overstappen van zorgverzekeraar? Dan gaat de Gemeentepolis pas in per 1 januari, dus het nieuwe jaar.


Tessa

“Het geeft veel rust dat ik met de Gemeentepolis geen onverwachte medische kosten achteraf heb.”

Bekijk de ervaring van Tessa

REview 1

Lukt het niet?

Kom je er niet uit? Neem contact op met je gemeente of zorgverzekeraar. Selecteer eerst je gemeente op de beginpagina. Klik dan links bovenaan op ‘Gemeente contact’ voor de contactgegevens van jouw gemeente of zorgverzekeraar.

Ook kun je jouw vraag stellen via ons contactformulier; wij zorgen er dan voor dat de juiste persoon jouw vraag beantwoordt.