Hoe de Gemeentepolis aanvragen?

Biedt jouw gemeente de Gemeentepolis aan? Dat kun je checken op de beginpagina. In de zoekbalk kun je zoeken op jouw gemeente. Als deze naar voren komt, kun je hierop klikken. Heb je de naam jouw gemeente ingetypt, maar komt er niks naar voren? Dan doet jouw gemeente waarschijnlijk niet mee.


330 gemeenten in Nederland bieden de Gemeentepolis aan.


Instructie aanvragen Gemeentepolis

Volg de volgende stappen voor het aanvragen van de Gemeentepolis:

  • Ga naar de beginpagina van Gezondverzekerd.nl
  • Zoek op jouw gemeente
  • Selecteer jouw gemeente
  • Vervolgens worden de pakketten van jouw gemeente getoond. Zit de juiste er niet tussen? Klik dan op ‘stel ander pakket samen’.
  • Als je het juiste pakket hebt gevonden, klik dan op “Kies dit pakket”
  • Volg de verdere instructies. Deze instructies kunnen per gemeente verschillen.

Gemeentepolis aanvragen voor iemand anders

beeld gezondverzekerd

Wil je de Gemeentepolis niet voor jezelf, maar voor iemand anders aanvragen? Dat kan bijvoorbeeld als familielid, vrijwilliger, hulpverlener of als lid van een wijkteam.

Je kunt bovenstaande instructie volgen, maar hebt hiervoor wel de toestemming nodig van de persoon in kwestie. Als je toestemming hebt, heb je voor het aanvragen de desbetreffende persoonsgegevens nodig. Denk aan adresgegevens, BSN-nummer en de huidige verzekering. Zorg er dus voor dat je deze gegevens bij de hand hebt.

Wat gebeurt er na de aanvraag?

Zodra je een Gemeentepolis hebt aangevraagd, gaan jouw gemeente en/of zorgverzekeraar jouw aanvraag beoordelen. Dit betekent dat ze gaan kijken of jij recht hebt op een Gemeentepolis. Samen kijken ze naar hoeveel geld je elke maand te besteden hebt. Ook wordt er gekeken of je misschien nog een schuld hebt bij je huidige zorgverzekeraar.

Als je recht hebt op de Gemeentepolis en je aanvraag is goedgekeurd, dan ontvang je jouw polisblad thuis via de post.

Let op: Als jouw zorgverzekeraar je aanvraag heeft goedgekeurd, kan jouw gemeente je achteraf nog weigeren. Dit gebeurt wanneer jouw aanvraag niet rechtstreeks wordt doorgezet naar jouw gemeente.

Wanneer gaat de zorgverzekering in?

Ben je al verzekerd bij de zorgverzekeraar die samenwerkt met jouw gemeente? Dan mag je ook een Gemeentepolis aanvragen. Als je dit aanvraagt, gaat deze zorgverzekering de volgende maand vaak al in.

Vraag je de Gemeentepolis aan, maar betekent dit dat je moet overstappen van zorgverzekeraar? Dan gaat de Gemeentepolis pas in per 1 januari, dus het nieuwe jaar.


Tessa

“Het geeft veel rust dat ik met de Gemeentepolis geen onverwachte medische kosten achteraf heb.”

Bekijk de ervaring van Tessa

REview 1

Lukt het niet?

Kom je er niet uit? Neem contact op met je gemeente of zorgverzekeraar. Als je je gemeente hebt selecteert op de beginpagina, kun je de contactgegevens van jouw gemeente of zorgverzekeraar vinden. Klik bovenaan de pagina op “Contact”. Vervolgens vind je de contactgegevens.

Ook kun je jouw vraag stellen via ons contactformulier; wij zorgen er dan voor dat de juiste persoon jouw vraag beantwoordt.