Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

Hoe werkt de Gemeentepolis?

4 minuten leestijd |

Kan je geen onverwachte zorgkosten hebben? Vraag een Gemeentepolis aan!

In Nederland biedt 95% van alle gemeenten een voordelige zorgverzekering aan. Een zorgverzekering via de gemeente noem je een Gemeentepolis. Het voordeel van een Gemeentepolis is dat deze (veel) voordeliger is dan een gewone zorgverzekering. Je krijgt namelijk meer zorg voor minder geld.


Tessa

“Het geeft veel rust dat ik met de Gemeentepolis geen onverwachte medische kosten achteraf heb.”

Bekijk de ervaring van Tessa

REview 1

Over Gezondverzekerd.nl
Ons doel is dat jij makkelijk kunt bepalen of een Gemeentepolis voor jou geschikt is. En dat je die vervolgens ook makkelijk kunt aanvragen. Wij vinden dat mensen met hoge zorgkosten of een laag inkomen meer zorg verdienen voor minder geld. Daarom zijn we er trots op dat 725.000 mensen in Nederland een voordelige zorgverzekering hebben via de gemeente!

Mag jij een Gemeentepolis afsluiten?
Het aanvragen van een Gemeentepolis gaat in een aantal stappen. Als eerste is het goed om na te gaan of jij een voordelige zorgverzekering via de gemeente mag afsluiten.

Een Gemeentepolis is speciaal voor mensen met een laag inkomen. Soms hebben zij ook
een chronische ziekte of een beperking.

Wil je meer lezen over wie precies in aanmerking komen voor een Gemeentepolis? Dit lees je op de pagina ‘voor wie?’.

Als je een Gemeentepolis voor een ander wilt aanvragen, dan kan dit via Gezondverzekerd.nl. Hiervoor heb je de toestemming én gegevens nodig van diegene voor wie je de Gemeentepolis aanvraagt. 

BSF 07

Aanvragen van een Gemeentepolis
Wil je weten of je een Gemeentepolis mag aanvragen? Zoek dan op de beginpagina eerst op of je gemeente meedoet. Daarna volg je alle stappen.

Voor het aanvragen heb je een aantal gegevens nodig, zoals het BSN-nummer. Dit nummer vind je op een paspoort of een ander identiteitsbewijs. Ook wordt er gevraagd naar een inkomen.

Welke stappen je doorloopt voor het aanvragen van een Gemeentepolis lees je op de pagina hoe aanvragen.

Uitleg en veelgestelde vragen
Als je sommige woorden moeilijk vindt, kijk dan in de woordenlijst voor een uitleg van de woorden. Als je een vraag hebt over de Gemeentepolis kijk dan eerst op de veelgestelde vragen pagina. Hier staan antwoorden bij vragen die vaak worden gesteld.

Contact met Gezondverzekerd.nl
Als je een vraag wilt stellen aan ons, neem dan gerust contact op. Via ons contactformulier kan je een vraag insturen. Als je een vraag stelt die alleen jouw gemeente of de zorgverzekeraar kan beantwoorden, dan sturen wij je vraag door.

Contact met gemeente of zorgverzekeraar
Als je snel een antwoord wilt op je vraag, dan is het vaak beter om zelf contact op te nemen met jouw gemeente of de zorgverzekeraar. Je vindt deze contactgegevens op de pagina van jouw gemeente. Zoek jouw gemeente op via de zoekbalk op de beginpagina. Klik daarna op jouw gemeente. Klik nu linksboven op de pagina op ‘Gemeente contact’. Hier vind je de contactgegevens van de gemeente en de zorgverzekeraar.