Skip to content

Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

Over Gezondverzekerd.nl

5 minuten leestijd |

Algemene informatie

Gezondverzekerd.nl is een initiatief van BS&F. Wij werken samen met gemeenten en zorgverzekeraars bij de uitvoering van hun afspraken over de Gemeentepolis. Op Gezondverzekerd.nl kun je informatie vinden over de Gemeentepolis in jouw gemeente. Ook kun je de Gemeentepolis via de website vaak meteen aanvragen. Daarnaast kun je afhankelijk van je gemeente waarin je woont op Gezondverzekerd.nl informatie vinden over andere (gemeentelijke) regelingen. Bijvoorbeeld een aanbod om te besparen op je energiekosten. Soms kun je deze andere regelingen ook meteen aanvragen op de website.

Advies bij je keuze

Afhankelijk van de keuze van je gemeente kun je advies krijgen over de Gemeentepolis of een andere zorgverzekering die het beste past bij jouw wensen. Dit advies krijg je van de keuzehulp van Gezondverzekerd.nl. Als jouw gemeente deze keuzehulp aanbiedt vind je die op de pagina van jouw gemeente. Kies hiervoor eerst jouw gemeente op de homepagina.

Als je geen advies wilt kun je ook kiezen voor het pakket dat je wilt aanvragen door te klikken op de knop ‘direct aanvragen’. Deze vind je onder de getoonde pakketten.

Als jouw gemeente niet heeft gekozen voor de keuzehulp dan krijg je geen advies en kun je dus zelf bepalen welke Gemeentepolis het beste past bij jouw wensen. Je kunt daarbij de Gemeentepolis vergelijken met je huidige zorgverzekering. Deze vergelijker laat je de verschillen zien tussen de Gemeentepolis en de zorgverzekering die je nu hebt. Dit helpt je om zelf te bepalen of de Gemeentepolis aantrekkelijk is voor jou. Als dat zo is kun je via Gezondverzekerd.nl een aanvraag doen voor de Gemeentepolis. De vergelijker vind je onderaan de pagina van jouw gemeente. Kies hiervoor eerst jouw gemeente op de homepagina.

Sommige gemeenten doen niet mee aan Gezondverzekerd.nl of bieden niet de mogelijkheid om online je zorgverzekering aan te vragen op de website. Dit zie je als je eerst jouw gemeente kiest op de homepagina.

Een vraag stellen

Heb je een vraag over Gezondverzekerd.nl? Deze kun je stellen via onze contactpagina.

Heb je een vraag voor je gemeente of zorgverzekeraar? Als je op de homepagina jouw gemeente hebt gekozen zie je helemaal bovenaan de pagina ‘Gemeente contact’ staan, waar je contact kunt opnemen met je gemeente. Op die pagina staan ook de contactgegevens van de zorgverzekeraar(s) waar je gemeente mee samenwerkt voor de Gemeentepolis.

Een Gemeentepolis afsluiten, wijzigen of opzeggen

Nadat je op Gezondverzekerd.nl een aanvraag hebt gedaan voor een Gemeentepolis beslissen de gemeente en de zorgverzekeraar of je geaccepteerd wordt en of je de Gemeentepolis dus ook echt kunt afsluiten. Dit komt doordat de gemeente eisen stelt aan je inkomen en soms ook je vermogen. Daarnaast controleert de verzekeraar voordat deze je accepteert of je een betalingsachterstand hebt bij je huidige zorgverzekeraar.

Als je al een Gemeentepolis hebt afgesloten kunt je deze eenvoudig wijzigen door op Gezondverzekerd.nl een aanvraag te doen voor het nieuwe pakket dat je wilt afsluiten.

Om je Gemeentepolis op te zeggen kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar. Als je overstapt van zorgverzekering kan de nieuwe zorgverzekeraar de opzegging van je oude zorgverzekering vaak ook voor je regelen. Dit heet de overstapservice.

Over BS&F

  • Wij zijn gevestigd aan de Grote Voort 5 (8041 AM) in Zwolle.
  • Wij zijn ingeschreven als BS&F B.V. in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (nummer 08067880).
  • Wij hebben een vergunning van de AFM om te bemiddelen en adviseren in zorgverzekeringen (nummer 12012469).
  • Wij zijn aangesloten bij klachteninstituut Kifid (nummer 300.008450). Mocht je een klacht hebben over onze dienstverlening dan kun je dit aan ons doorgeven via onze contactpagina. Wij doen vervolgens onze uiterste best om je te helpen. Dit doen wij aan de hand van onze eigen klachtenprocedure. Wij streven ernaar om binnen twee weken je klacht in behandeling te nemen. Mocht je samen met ons toch niet tot een oplossing komen dan kun je de klacht aan het Kifid voorleggen.

Hoe worden wij betaald?

Wij vinden het erg belangrijk dat wij je op een onafhankelijke manier helpen bij je keuze voor een passende zorgverzekering. Daarom hebben wij goed nagedacht over de manier waarop wij en onze medewerkers betaald worden:

  • De gemeente kan ervoor kiezen om de zorgverzekeraar ons te laten betalen voor onze dienstverlening of om ons zelf te betalen. De hoogte van onze vergoeding is in beide gevallen ongeveer even hoog.
  • Bij de beloning van alle mensen die bij BS&F werken zorgen wij ervoor dat zij geen financiële prikkels hebben die niet in jouw belang zijn als verzekerde.
  • Tot slot zijn er geen (aandeelhouders)belangen tussen BS&F en zorgverzekeraars.

Door deze maatregelen kunnen wij je onafhankelijk helpen bij jouw keuze voor een passende zorgverzekering en voldoen we aan wet- en regelgeving.