Zorgverzekering 18 jaar

Als je 18 wordt, dan moet je zelf een zorgverzekering regelen. Je bent namelijk niet meer automatisch meeverzekerd met je ouders. Als je voor het eerst zelf een zorgverzekering gaat betalen, dan wil je natuurlijk een voordelige zorgverzekering. Misschien is een Gemeentepolis iets voor jou! Een Gemeentepolis is een zorgverzekering via jouw gemeente. De Gemeentepolis is speciaal voor 18-jarigen die hulp nodig hebben met het betalen van een zorgverzekering.

Voordelige zorgverzekering

Een zorgverzekering is opgebouwd uit een basisverzekering en uit aanvullende verzekeringen.

Bezoeken aan de fysiotherapeut en de aankoop van brillen / lenzen vallen meestal onder de aanvullende zorgverzekering. Dit betekent dat de vergoeding hiervan niet geregeld is via de basisverzekering. Heb je geen aanvullende verzekering, dan betaal je deze kosten uit je eigen portemonnee.

Als jij vaak naar de fysiotherapeut gaat of andere zorgkosten maakt, dan is het handig om een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Die vergoedt deze kosten. Je premie wordt wel iets hoger door een aanvullende verzekering, maar je ontvangt achteraf geen extra rekeningen.

750.000 mensen in Nederland hebben een Gemeentepolis. Al deze mensen zijn uiteindelijk voordeliger uit dan mensen zonder Gemeentepolis!

Doordat gemeenten die een Gemeentepolis aanbieden meebetalen aan de zorgverzekering, is deze voordeliger dan een ‘reguliere’ zorgverzekering. Zo krijg je met een Gemeentepolis korting van de gemeente én in veel gevallen ook van de zorgverzekeraar. Ook is er vaak een regeling voor het eigen risico. Het doel is om zoveel mogelijk zorg te vergoeden tegen een betaalbare maandelijkse premie.

Wanneer kom je in aanmerking voor de Gemeentepolis?

Allereerst moet jouw gemeente de Gemeentepolis aanbieden. Dit check je door:

  1. Naar de homepage te gaan van Gezondverzekerd.nl
  2. Jouw gemeente in te typen in de zoekbalk

Als jouw gemeente naar voren komt, dan biedt jouw gemeente één of meerdere voordelige pakketten aan.

Laag inkomen

Daarnaast wordt er gekeken naar je inkomen. Als je een laag inkomen hebt, dan heb je misschien recht op de Gemeentepolis. Lees hier op ‘Laag inkomen’ .

Chronisch ziek of beperkt

Ook kan je in aanmerking komen voor de Gemeentepolis als je chronisch ziek bent of een beperking hebt. Hoe dit zit lees je op ‘Chronisch ziek’ en ‘Beperking’.

Gelijk een Gemeentepolis aanvragen? Lees hier hoe dat moet:

Heb je vragen over het aanvragen van een Gemeentepolis?
Heb je een vraag over het aanvragen van een Gemeentepolis, stel deze dan via ons contactformulier. Wij proberen je zo snel mogelijk antwoord te geven.

Zelf contact opnemen met jouw gemeente of met de aangesloten verzekeraar kan ook! De contactgegevens van jouw gemeente vind je rechtsboven de pagina van jouw gemeente. Ga hiervoor naar de homepage en zoek op jouw gemeente. Als je hierop klikt ga je naar de pagina van jouw gemeente.