Skip to content

Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

Chronisch ziek

4 minuten leestijd |

Ben jij chronisch ziek? Dan heb jij waarschijnlijk veel zorg nodig. Gemeenten die de Gemeentepolis aanbieden, ondersteunen mensen zoals jij. Op deze pagina leggen we uit hoe de gemeenten met een voordelige zorgverzekering chronisch zieke mensen helpt.

Meer zorg voor minder geld
Als je een langere periode ziek bent, dan wordt dit chronisch ziek genoemd. De kans is groot dat je meer zorg nodig hebt als je chronisch ziek bent. Denk aan bezoeken aan het ziekenhuis, het gebruik van medicijnen en het ontvangen van speciale zorg. Deze kosten kunnen vaak hoog oplopen. Vooral als het eigen risico volledig wordt gebruikt.

Sommige gemeenten bieden daarom chronisch zieken hulp bij het betalen van hun zorgverzekering. Zij komen namelijk in aanmerking voor een Gemeentepolis. Een Gemeentepolis is een voordelige zorgverzekering via de gemeente. Hierin zijn bijvoorbeeld speciale vergoedingen opgenomen. Ook krijg je met een Gemeentepolis extra kortingen. Hierdoor zorgt de gemeente dat jij veel zorg krijgt voor minder geld.

Uitgebreide variant Gemeentepolis
Een gemeente biedt speciaal voor mensen met een chronische ziekte en hoge zorgkosten een uitgebreide variant van de Gemeentepolis aan. Dit heeft vele voordelen:

  • Extra vergoedingen;
  • Bijdrage van de gemeente voor zorgkosten en ondersteuning;
  • Eigen risico meestal meeverzekerd.

Hierdoor krijg je geen onverwachte rekeningen meer. Ook is jouw maandelijkse premie goedkoper door de bijdrage van de gemeente.


330 gemeenten in Nederland bieden de Gemeentepolis aan.


Kom jij in aanmerking voor de Gemeentepolis?
Om in aanmerking te komen voor een Gemeentepolis, bekijk je eerst of jouw gemeente een voordelige zorgverzekering aanbiedt:

  1. Ga naar de homepage;
  2. Zoek op jouw gemeente in de zoekbalk.

Staat jouw gemeente ertussen? Dan biedt jouw gemeente één of meerdere goedkope zorgverzekeringen aan.

Voorbeeld

Neem bijvoorbeeld Gert: hij woont in Aalsmeer en heeft twee jaar geleden te horen gekregen dat hij de ziekte MS heeft. Hierdoor kan hij niet meer werken; hij is afgekeurd. Daarom ontvangt hij een uitkering. Veel van de medicijnen en hulpmiddelen die hij nodig heeft, worden niet vergoed. Deze moet hij zelf betalen.

Gert heeft dus een hoge zorgvraag. De Gemeentepolis van zijn gemeente helpt hem met het drukken van de kosten door veel zorg te vergoeden. Gert heeft keuze uit twee soorten pakketten.

Gert betaalt iets meer premie in de maand dan de goedkoopste zorgverzekering die hij op het internet vindt. Maar het voordeel van de Gemeentepolis is dat hij voor de rest geen onverwachte zorgkosten meer heeft.

Bij de aanvullende pakketten van de Gemeentepolis is het eigen risico meeverzekerd. De dekking voor de zorg is hoog. Dit geeft Gert rust. Hij hoeft niet meer bang te zijn om naar een specialist te gaan en achteraf onverwachte rekeningen te krijgen.

Vragen?
Ben jij ook chronisch ziek maar weet je niet zeker of je een Gemeentepolis mag aanvragen? Neem dan contact op met jouw gemeente of met gezondverzekerd.nl en ontdek of jij je ook voordelig mag verzekeren!