Hoe werkt het

Heeft u een laag inkomen? Uit werk, als zelfstandige, door een uitkering of een klein pensioen? Of heeft u een chronische ziekte of beperking?

De Gemeentepolis van Salland Zorgverzekeringen

Speciaal voor u heeft de gemeente Zwolle afspraken gemaakt met Salland Zorgverzekeringen over een passende zorgverzekering. Hiermee bent u goed verzekerd en loopt u weinig risico om zelf extra zorgkosten te moeten betalen.

Voor wie?

De collectieve zorgverzekering is voor inwoners uit Zwolle met een laag inkomen. Uw inkomen mag niet hoger dan 110% van het sociaal minimum zijn. Tenzij er sprake is van een chronische ziekte of beperking (bij u of uw kinderen). Dan mag uw inkomen 130% van het sociaal minimum zijn.

Als u een hoger inkomen heeft, maar door hoge zorgkosten in financiële nood komt, kunt u voor ondersteuning een beroep op het sociaal wijkteam doen. Het wijkteam kijkt dan samen met u naar een oplossing.

Tegemoetkoming bij chronische ziekte of beperking
Bij een chronische ziekte of lichamelijke beperking maakt u vaak extra kosten. De gemeente Zwolle komt tegemoet aan een deel van deze kosten. Meer informatie hierover vindt u op www.zwolle.nl/tegemoetkoming. Daar staat ook het aanvraagformulier. U kunt het formulier ook ophalen bij het Stadskantoor of het Sociaal wijkteam, of opvragen via telefoonnummer 14 038. Medewerkers van Op Orde Zwolle hebben het formulier ook en kunnen helpen met  invullen. Kijk voor de inloopmogelijkheden op www.opordezwolle.nl/wat-doen-wij. Meer regelingen van de gemeente vindt u op www.zwolle.nl/extra’s-voor-volwassenen.

De gemeentepolis van Salland Zorgverzekeringen

De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering, een uitgebreide aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. De gemeente draagt bij in uw premie.

Heeft u kinderen jonger dan 18 jaar? Dan zijn uw kinderen gratis meeverzekerd.

In het kort:

  • U kunt kiezen uit twee pakketten: de Gemeentepolis Extra en de Gemeentepolis Plus.
  • De basisverzekering is bij elk pakket gelijk.
  • Beide pakketten hebben een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Bij de Gemeentepolis Plus krijgt u meer vergoed dan bij de Gemeentepolis Extra.
  • Bij de Gemeentepolis Plus betaalt u geen wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-. Bij de Gemeentepolis Extra kunt u vrijwillig sparen voor het eigen risico.
  • Bij de Gemeentepolis Plus krijgt u uw eigen bijdragen Wmo vergoed.

Betaling zorgpremie

U bent zelf verantwoordelijk voor het betalen van de premie aan Salland Zorgverzekeringen. Met een automatische incasso kunt u dat eenvoudig regelen. U geeft Salland Zorgverzekeringen dan toestemming om de premie elke maand van uw rekening af te schrijven. Zo bent u nooit te laat met betalen.

 

Kom ik in aanmerking

Om in aanmerking te komen voor een collectieve zorgverzekering via uw gemeente mag uw inkomen en vermogen niet te hoog zijn. Wilt u weten of u in aanmerking komt? Kijk dan hieronder bij ‘uw pakketkeuze’ om een inschatting te maken of u in aanmerking komt.