Hoe werkt het

Speciaal voor mensen met een laag inkomen en zorgkosten heeft uw gemeente Veendam samen met Menzis een collectieve zorgverzekering samengesteld.

Kies een pakket dat bij u past
Binnen de zorgverzekering van de gemeente Veendam kunt u kiezen uit 1, 2 of 3 aanvullende verzekeringen. Heeft u weinig zorgkosten dan is ‘GarantVerzorgd’ 1 of 2 een goede keuze. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u hoge zorgkosten kies dan ‘GarantVerzorgd’ 3. Kiest u voor ‘GarantVerzorgd’ 3 en maakt u gebruik van de huishoudelijke hulp, dan hoeft u geen eigen bijdrage huishoudelijke hulp te betalen. Verder kunt u uit  3 tandartsverzekeringen of een protheseverzekering kiezen.

Extra dekking eigen bijdrage Wmo maatwerkvoorzieningen
Naast alle genoemde voordelen heeft de gemeente Veendam de collectieve aanvullende verzekeringen uitgebreid met een vergoeding voor eigen bijdragen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maatwerkvoorzieningen.

Verplicht eigen risico
Ook heeft de gemeente het verplichte eigen risico voor u afgedekt. Voor de meeste zorgkosten uit de Basisverzekering geldt dat u de eerste € 385 zelf moet betalen (verplicht eigen risico 2021. Bij deze collectieve zorgverzekering van de gemeente heeft u deze kosten niet als u kiest voor ‘GarantVerzorgd’ 3.

Kom ik in aanmerking

Om in aanmerking te komen voor een collectieve zorgverzekering via uw gemeente mag uw inkomen en vermogen niet te hoog zijn. Wilt u weten of u in aanmerking komt? Kijk dan hieronder bij ‘uw pakketkeuze’ om een inschatting te maken of u in aanmerking komt.