Hoe werkt het

De gemeente Haaksbergen biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm). Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.  De zorgverzekering van Menzis kunt u zelf samenstellen. Bijvoorbeeld het pakket “garant verzorgd 3” biedt een dekking voor het verplichte eigen risico van de zorgverzekering en de eigen bijdragen van het CAK.

Wanneer u een volledige gebitsprothese (onder en boven) heeft, dan is een Tandverzekering niet verplicht. U kunt zich ook verzekeren voor de Tandprotheseverzekering.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als  uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm. Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag. Als u een pakket kiest en uw gegevens invult, dan wordt het vanzelf duidelijk of u aan de collectieve verzekering mag deelnemen.