Hoe werkt het

De gemeente Gilze en Rijen biedt samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. U kunt de collectieve zorgverzekering voor minima afsluiten als uw inkomen niet hoger is dan 110% van het sociaal minimum/de bijstandsnorm.
De dekking van de zorgverzekering is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. VGZ geeft hierbij korting op de basisverzekering en de gemeente betaalt in veel gevallen een deel van de premie van de aanvullende verzekering. De bijdrage van de gemeente en de eventuele korting van de verzekeraar is al verwerkt in de hieronder getoonde premie.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 110% van de netto bijstandsnorm ligt. Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag. Als uw inkomen niet hoger is dan 110% van de netto bijstandsnorm, dan heeft u recht op een bijdrage in de premie van de gemeente.