Hoe werkt het

De gemeente Berkelland biedt inwoners een collectieve zorgverzekering aan. U kunt hiervoor kiezen. Het is niet verplicht.

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering. U kunt voor verschillende pakketten kiezen. De collectieve zorgverzekering biedt vergoedingen voor de eigen bijdrage voor WMO en Thuiszorg, brillen en lenzen, fysiotherapie, ziekenvervoer en heel veel meer. U krijgt dus meer zorg voor een gunstigere premie. Bij Menzis is er de mogelijkheid om uw eigen risico mee te verzekeren. Dit kan voordelig zijn wanneer u veel gebruikt maakt van zorg en daardoor volledig of grotendeels het eigen risico betaald.

Kom ik in aanmerking

Heeft u een brief ontvangen van de gemeente Berkelland? In deze brief zijn verkeerde bedragen genoemd. Onze excuses. Onderstaande bedragen kunt u aanhouden.

U komt in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering als uw inkomen niet hoger is dan 130% van het bijstandsniveau. Dat betekent dat als u onder de onderstaande netto inkomens zit, u in aanmerking komt voor de gemeentepolis. Let op: deze bedragen zijn een indicatie. Het hebben van vermogen is geen belemmering.

 

Maximum netto maandinkomen (exclusief vakantiegeld per 1 juli 2020) U bent jonger dan de AOW-leeftijd U bent ouder dan de AOW-leeftijd
Alleenstaand € 1.307,90 € 1.462,57
Echtpaar/samenwonend € 1.868,43 € 1.984,11