Hoe werkt het

De gemeente Berkelland biedt inwoners een collectieve zorgverzekering aan. U kunt hiervoor kiezen. Het is niet verplicht.

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering. U kunt voor verschillende pakketten kiezen. De collectieve zorgverzekering biedt vergoedingen voor de eigen bijdrage voor WMO en Thuiszorg, brillen en lenzen, fysiotherapie, ziekenvervoer en heel veel meer. U krijgt dus meer zorg voor een gunstigere premie. Zowel bij Menzis en Salland verzekeringen is er de mogelijkheid om uw eigen risico mee te verzekeren. Dit kan voordelig zijn wanneer u veel gebruikt maakt van zorg en daardoor volledig of grotendeels het eigen risico betaald.

Kom ik in aanmerking

U komt in aanmerking voor de zorgverzekering als uw inkomen niet hoger is dan 130% van het bijstandsniveau. Dat betekent dat u – tot de pensioengerechtigde leeftijd – een inkomen heeft tot € 1.295,- (alleenstaande) of € 1.850,- (echtpaar). Vanaf de pensioengerechtigde leeftijd mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 1.457,- (alleenstaande) of € 1.993,- (echtpaar). Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantiegeld. Let op: deze bedragen zijn een indicatie. Het hebben van vermogen is geen belemmering.