Hoe werkt het

De Sociale Dienst Drechtsteden biedt inwoners van de Drechtsteden met een laag inkomen de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. U sluit hiermee een complete verzekering af die veel zorgkosten ruim vergoedt. Vanaf 2019 is zorgverzekeraar VGZ de enige aanbieder van de collectieve zorgverzekering in de Drechtsteden.

U kunt kijken naar welk pakket het beste bij uw situatie past. U ziet ook hoeveel de sociale dienst meebetaalt (€ 15,- of € 30,- per maand) en hoeveel korting u van de verzekeraar krijgt. U kunt via deze website ook direct de verzekering afsluiten.

Kom ik in aanmerking

U kunt gebruik maken van de Zorgverzekering Drechtsteden als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in de gemeente Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido Ambacht, Hardinxveld – Giessendam, Papendrecht, Sliedrecht of Zwijndrecht.
  • Het inkomen van uw huishouden is niet meer dan 130% van het wettelijk minimumloon ofwel € 2296,38 bruto per maand. Het inkomen van uw huishouden is het bruto inkomen van uzelf en uw partner samen. Eventuele reserveringen voor vakantiegeld of eindejaarsuitkering worden meegeteld. Uw bruto maandinkomen staat vermeld op uw loonstrook of uitkering specificatie. Het inkomen van andere huisgenoten en inwonende kinderen telt niet mee. Als u alleen woont, telt alleen uw eigen inkomen mee.