Hoe werkt het

De gemeente Zutphen biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Dat heet de Gemeentepolis. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

Voordelen
De voordelen van de collectieve zorgverzekering zijn:
– De gemeente betaalt een deel van uw premie. Daarnaast geeft Menzis korting op de premie. Hierdoor bespaart u
€ 150,- tot € 200,- per jaar.
– De gegarandeerde toelating zonder keuring;
– Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

Zorgverzekering op maat
De Gemeentepolis bestaat altijd uit drie onderdelen: de basisverzekering, een aanvullend zorgpakket en een tandartsverzekering. U kunt kiezen uit drie verschillende aanvullende zorgpakketten en uit drie tandartsverzekeringen. U bepaalt zelf de samenstelling van uw gemeentepolis.

Garant Verzorgd 3 is het meest uitgebreide pakket. Het pakket biedt veel extra vergoedingen, bijvoorbeeld voor fysiotherapie. Dit pakket is met name geschikt als u veel zorgkosten hebt – bijvoorbeeld omdat u chronisch ziek bent of een beperking heeft – en het eigen risico altijd opmaakt. Op www.zutphen.nl vind u hierover meer informatie die u kan helpen om te bepalen of de Garant Verzorgd 3 geschikt is voor u.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 130% van de netto bijstandsnorm.

Wilt u weten hoe hoog uw inkomen mag zijn, kijk dan op www.hetpleinzutphen.nl bij ‘Extra geld bij een laag inkomen’ of informeer bij Het Plein (0575-595700)

Er is geen vermogenstoets.

Op www.hetpleinzutphen.nl vindt u meer informatie over de voorwaarden.