Hoe werkt het

De gemeente Zoetermeer biedt samen met Menzis een gemeentepolis (collectieve zorgverzekering) aan voor inwoners met een laag inkomen. Menzis geeft een korting en de gemeente betaalt in sommige gevallen een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van de ouder(s)/verzorger(s).

Voor 2022 heeft u de keuze uit vier verschillende zorgverzekeringen van Menzis:

  • BasisVoordelig + Aanvullend
  • BasisVoordelig + Extra Aanvullend
  • GarantVerzorgd 1 + GarantTandVerzorgd250
  • GarantVerzorgd 2 + GarantTandVerzorgd250 + ER (meeverzekeren eigen risico)

Heeft u hoge zorgkosten? Dan kunt u kiezen uit de uitgebreide GarantVerzorgd polissen met verschillende aanvullende verzekeringen. Heeft u een laag inkomen en lage zorgkosten? Dan kunt u kiezen voor de BasisVoordelig polis. Maak uw keuze op basis van uw verwachte zorgkosten en de vergoedingen die de verzekering biedt.

Maakt u nu gebruik van bijzondere bijstand voor medische kosten? Dan past GarantVerzorgd2 het beste bij u. Kiest u voor een polis met een lagere dekking, dan kan het gevolgen hebben voor uw bijzondere bijstand.

Eigen risico meeverzekeren?
In 2022 bedraagt het eigen risico €385. Kiest u voor een verzekering waarbij het eigen risico is meeverzekerd? Dan hoeft u eventuele kosten die onder het eigen risico vallen niet zelf te betalen.

Meedoen in 2022?
U kunt zich tot en met 31 december 2021 via deze website aanmelden voor de gemeentepolis. Onderstaand ziet u een polis van Menzis. Als u op het vakje ‘Kies ander pakket’ klikt, krijgt u een keuzemenu. U kunt hier verschillende keuzes maken zoals: aanvullende verzekering en dekking wettelijk eigen risico. Door op de button ‘Selecteer en vergelijk’ te klikken krijgt u de polis te zien.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de gemeentepolis van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. U kunt dit zelf controleren via www.zoetermeer.nl/bijstandsnormen. Hier staan voor verschillende gezinssituaties de inkomensgrenzen vermeld.