Hoe werkt het

De gemeente Zoetermeer biedt samen met Menzis

een collectieve zorgverzekeringen (vanaf nu: gemeentepolis) aan voor inwoners met een laag inkomen. Menzis geeft een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

Voor 2020 heeft u de keuze uit verschillende verzekeringen van Menzis:

  • GarantVerzorgd 1 + GarantTandVerzorgd250
  • GarantVerzorgd 2 + GarantTandVerzorgd250 + ER (meeverzekeren Eigen Risico)

In elke verzekering is de basisverzekering opgenomen voor inwoners met lage zorgkosten. De basisverzekering kan worden gecombineerd met verschillende aanvullende verzekeringen als u hogere zorgkosten heeft. Ook is het mogelijk om het eigen risico van € 385 mee te verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van de ouder(s)/verzorger(s).

Eigen risico meeverzekeren?
In 2020 bedraagt het eigen risico € 385,-. Kiest u voor een verzekering waarbij het eigen risico is meeverzekerd? Dan hoeft u de kosten die onder het eigen risico vallen niet zelf te betalen.

Meedoen in 2020?
U kunt tot en met 31 december 2019 via deze website overstappen de gemeentepolis. Onderstaand ziet u een polis van Menzis. Als u op het vakje ‘Kies ander pakket’ klikt krijgt u een keuzemenu. U kunt hier verschillende keuzes maken zoals: aanvullende verzekering en dekking wettelijk eigen risico. Door op de button ‘Selecteer en vergelijk’ te klikken krijgt u de polis te zien.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de gemeentepolis van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. U kunt dit zelf controleren via www.zoetermeer.nl/bijstandsnormen. Hier staan voor verschillende gezinssituaties de inkomensgrenzen vermeld.