Hoe werkt het

De gemeente Venray heeft, naast VGZ,  een extra zorgaanbieder, namelijk CZ. Op deze website kunt u vergelijken welke verzekeraar en aanvullend pakket het beste aansluit bij uw zorgbehoefte.

Stap 1: Kies een pakket

Kies het pakket dat het beste bij uw zorgbehoefte past.

Stap 2: Meld u aan via www.gezondverzekerd.nl

Doorloop de stappen en beantwoord de vragen op deze website.

Stap 3: Beoordeling door gemeente Venray (alléén voor de pakketten ‘Compleet + €0,- Eigen Risico’ en “Extra Uitgebreid’).

U ontvangt een brief en een aanmeldformulier van de gemeente Venray. In de brief staat uitgelegd welke bewijsstukken u naar de gemeente dient te sturen. Zorg dat u deze stukken op tijd en compleet bij de gemeente aanlevert.

Stap 4: Ontvangst beslissing

U ontvangt van ons een brief met daarin de beslissing of u gebruik mag maken van de collectieve ziektekostenverzekering.

Zorg ervoor dat u de stukken op tijd en compleet inlevert, zodat wij uw aanvraag zo snel mogelijk kunnen beoordelen.

Eigen risico meeverzekeren? Dan kunt u kiezen tussen de pakketten:

  • ‘Compleet + € 0,- Eigen Risico van VGZ, of;
  • ‘Extra Uitgebreid met Eigen Risico’ van CZ

De gemeente draag bij met €20,- in de premie voor deze pakketten. Deze bijdrage wordt verstrekt in de vorm van bijzondere bijstand.

Let op:

  • Voor het pakket ‘Compleet + € 0,- Eigen Risico’ van VGZ is het Eigen Risico in de maandelijkse premie meeverzekerd. Het onverbruikte deel ontvangt u niet
  • Voor het pakket ‘Extra Uitgebreid’ van CZ betaalt u het Eigen Risico apartin 10 termijnen van €38,50. Het premiebedrag valt daardoor hoger uit dan op de website staat aangegeven. Het onverbruikte deel ontvangt u achteraf terug.

Heeft u vragen over de verschillende type pakketten? Neem dan contact op met de betreffende zorgverzekeraar:

  • VGZ via 0900 – 77 99 771
  • CZ via 0900 – 0949

 

Kom ik in aanmerking

Alle inwoners van Venray met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm kunnen deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering. U beschikt daarnaast over weinig of een beperkt vermogen. Voor alleenstaanden is dit maximaal € 6.120 en voor alleenstaande ouders en gehuwden (ouders) is dit € 12.240. VGZ en CZ accepteren iedereen, ongeacht uw medische achtergrond. U kiest zelf het pakket dat het beste past bij uw zorgbehoefte.

Let op: als u een betalingsachterstand hebt bij uw huidige zorgverzekeraar, dan kunt u niet overstappen. U moet uw premieachterstand dan eerst voldoen.

Wanneer uw inkomen lager is dan het op uw situatie van toepassing zijnde normbedrag van 120% maakt u mogelijk aanspraak op een collectieve ziektekostenverzekering bij de gemeente Venray. Indien u vragen heeft neem dan contact op met de gemeente Venray 0478 52 -3333 en toets 1.

Woont u in een inrichting? Of woont u met een of meer volwassenen boven de 21 jaar in dezelfde  woning, en deze persoon is niet uw partner, neem dan contact op met de gemeente: 0478 52 -3333 en toets 1.