Hoe werkt het

De gemeente Tubbergen biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. De zorgverzekering van Menzis kunt u zelf samenstellen. U kiest uit een basisverzekering; een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering.

Kom ik in aanmerking

U bent verplicht uzelf en uw gezinsleden te verzekeren tegen ziektekosten. U heeft de vrije keus bij welke verzekeraar u dit doet. De gemeente Tubbergen heeft voor mensen met een laag inkomen afspraken gemaakt met Menzis over de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd. Als u daar gebruik van maakt, krijgt u korting op de basis- en aanvullende premie. GarantVerzorgd biedt een ruime dekking met extra vergoedingen. Ook als u hoge zorgkosten heeft, biedt deze verzekering belangrijke voordelen. De eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen is altijd meeverzekerd. Als u gebruik maakt van GarantVerzorgd 3 dan hoeft u geen eigen risico te betalen.

Voordelen van deze verzekering
U krijgt:

 • én 9% korting op de aanvullende zorg- en de tandartsverzekering bij Menzis;
 • Extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer;
 • Extra vergoedingen tot maximaal € 300,- voor de eigen bijdragen voor Wmo maatwerkvoorzieningen. (De eigen bijdragen gelden bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, begeleiding, hulpmiddelen of woningaanpassingen);
 • Het eigen risico van € 385,- wordt vergoed bij GarantVerzorgd 3;
 • Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Spelregels
Deze zorgverzekering is mogelijk voor inwoners met:

 • een basis- én aanvullende zorgverzekering bij Menzis.
 • een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

Welk verzekeringspakket past bij u?
Bij Menzis kunt u kiezen uit GarantVerzorgd pakket 1, 2 of 3.

 • Heeft u weinig zorgkosten? Dan is pakket 1 het meest geschikt.
 • Juist veel zorgkosten? Dan kunt u beter pakket 3 afsluiten. U betaalt wat meer premie, maar u krijgt daarvoor meer vergoedingen terug.
 • Bij alle pakketten zit een tandartsverzekering. U kunt kiezen tussen drie verschillende tandartsverzekeringen. Deze heten: GarantTandVerzorgd 250, 500 en 750.
 • Indien u alleen maar een prothese heeft bent u niet verplicht een tandverzekering af te sluiten.
 • Wilt u wel een tandverzekering afsluiten dan kunt u volstaan met een kunstgebit verzekering


Regel het vóór 1 januari

Overstappen van zorgverzekeraar kan door voor 1 januari 2023 uw huidige verzekering op te zeggen. U heeft vervolgens tot en met 31 januari 2023 de tijd om een andere zorgverzekering (Menzis) af te sluiten.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij het veranderen van zorgverzekeraar? Een medewerker van Menzis helpt u graag. De Overstapcoach van Menzis geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via 088 – 222 40 80. Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur, lokaal tarief.