Hoe werkt het

Speciaal voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten heeft uw gemeente Oldambt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering samengesteld. Deze zorgverzekering heet de ‘GarantVerzorgd’.

Kies een pakket dat bij u past
Binnen de zorgverzekering van de gemeente Oldambt kunt u kiezen uit 1, 2 of 3 aanvullende verzekeringen. Heeft u weinig zorgkosten dan is ‘GarantVerzorgd’ 1 of 2 een goede keuze. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u hoge zorgkosten kies dan ‘GarantVerzorgd’ 3.

Extra dekking eigen bijdrage Wmo maatwerkvoorzieningen
Naast alle genoemde voordelen heeft de gemeente Oldambt de collectieve aanvullende verzekeringen uitgebreid met een vergoeding van maximaal € 300, voor eigen bijdragen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maatwerkvoorzieningen.

Verplicht eigen risico
Ook heeft de gemeente het verplichte eigen risico voor u afgedekt. Voor de meeste zorgkosten uit de Basisverzekering geldt dat u de eerste € 385 zelf moet betalen (verplicht eigen risico 2020). Bij deze collectieve zorgverzekering van de gemeente heeft u deze kosten niet als u kiest voor ‘GarantVerzorgd’ 3.

Kom ik in aanmerking

U komt voor deze zorgverzekering in aanmerking als u een laag inkomen heeft en woonachtig bent in de gemeente Oldambt. Zit u op dit moment bij een andere zorgverzekeraar? Dan kunt u naar Menzis overstappen als u geen betalingsachterstand heeft.

Wij bedoelen met een laag inkomen een uitkering of inkomsten tot 130% van de bijstandsnorm. Als uw (gezamenlijk) netto inkomen lager is dan het bedrag in de tabel voor uw situatie, dan komt u in aanmerking. Twijfelt u of u in aanmerking komt? Bel ons dan via (0597) 48 20 00 of kom langs tijdens een spreekuur.

In de tabel kunt u all inkomensgrenzen tot 130% van de bijstandsnorm terugvinden.

Maximum netto maandinkomen exclusief vakantiegeld Jonger dan de pensioengerechtigde leeftijd Ouder dan de pensioengerechtigde leeftijd
Alleenstaande (ouder) € 1.272,57 € 1.425,23
Gehuwd/samenwonend € 1.817,96 € 1.940,81