Hoe werkt het

Inwoners van de gemeente Oisterwijk met een laag inkomen, sluiten via de gemeente een collectieve zorgverzekering af. U krijgt dan korting op de basisverzekering en kunt een voor u passende aanvullende verzekering kiezen. De dekking in de gemeentepakketten is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten van bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts.

Let op: u heeft nog steeds een verplicht eigen risico van €385 per jaar. Weet u nu al dat uw zorgkosten in 2020 hoger zijn dan €385? U mag uw verplicht eigen risico altijd in termijnen betalen. VGZ biedt hier een speciaal pakket voor aan. Als u verzekerd bent bij CZ, neemt u contact op met CZ om dit alsnog te regelen.

Vragen

Op www.oisterwijk.nl/collectievezorgverzekering.nl staat meer informatie over de voorwaarden. Of neem contact op met de gemeente. Mail naar gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Hulp bij aanmelden

Bent u ouder dan 50 jaar? Seniorenvereniging Moergestel en VSO Oisterwijk helpen u graag. Neemt u contact op met:

  • Moergestel: de heer J. Geerts, (013) 513 18 33
  • Oisterwijk: de heer F. Klaasen, (06) 164 33 781

Kom ik in aanmerking

U kunt op 2 manieren controleren of u mee mag doen aan de collectieve zorgverzekering via de gemeente als u aan de juiste voorwaarden voor inkomen en vermogen voldoet.

  1. Op de website oisterwijk.nl/collectievezorgverzekering kijkt u na of u aan de juiste voorwaarden voor inkomen en vermogen voldoet
  2. Als u op deze website uw pakketkeuze invult, ziet u meteen of u gebruik mag maken van de collectieve zorgverzekering.