Skip to content

Bekijk welke zorgverzekeringen, of energiecontracten jouw gemeente aanbiedt.

frontpage afbeelding

Zorgverzekering in jouw gemeente

Bekijk welke zorgverzekering bij jouw situatie past

Bekijk aanbod

Zorgverzekering zonder inkomen of met een laag inkomen: hoe werkt dat?

Heb je een laag inkomen of geen inkomen en moeite om jouw zorgverzekering te betalen? Iedereen in Nederland moet verplicht een basisverzekering voor zorg hebben. En daar de premie voor betalen.

Lees meer

Alles wat je moet weten over Zorgtoeslag in 2024

Zorgtoeslag is een ondersteuning van de overheid voor jouw verplichte zorgverzekering. Ongeacht of je alleenstaand bent of deel uitmaakt van een stel, zodra je de leeftijd van 18 bereikt, kom je in aanmerking voor deze tegemoetkoming. Het bedrag dat je ontvangt, hangt af van jouw inkomen en dat van je eventuele toeslagpartner. Hier geldt: hoe lager je inkomen, hoe meer toeslag je kunt verwachten.

Lees meer

De Gemeentepolis: voordelige collectieve zorgverzekering via jouw gemeente.

Via deze website kan je een collectieve zorgverzekering afsluiten die voor een deel wordt betaald door jouw gemeente. Dit noemen we een Gemeentepolis.

De Gemeentepolis: korting en hogere vergoedingen

De Gemeentepolis is een speciale zorgverzekering voor mensen die minder te besteden hebben. In Nederland hebben bijna 650.000 mensen een Gemeentepolis. Het voordeel van een Gemeentepolis is dat jouw gemeente elke maand meebetaalt aan jouw zorgverzekering.

Een Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering (bijvoorbeeld voor de tandarts of fysiotherapeut). Ook krijg je bij een Gemeentepolis vaak meer vergoedingen en geeft de zorgverzekeraar meestal een korting.

Per maand betaal je meestal een vast bedrag waarmee je alle zorg krijgt die jij nodig hebt. Vaak hoef je dus niet extra te betalen als je bijvoorbeeld medicijnen nodig hebt of als je kind een gaatje heeft en naar de tandarts moet. Tandarts zit voor kinderen in de basisverzekering. Je kan dus naar elke dokter en specialist die jij en je kinderen onder de 18 jaar nodig hebben – zonder extra rekeningen.

Jouw Gemeentepolis

Vul de naam van jouw gemeente in en bekijk of er een Gemeentepolis voor jou is. Let op: bij een Gemeentepolis zie je een premie staan, dat is het bedrag dat je per maand betaalt voor jouw uitgebreide zorgverzekering. Hier gaat jouw zorgtoeslag nog van af.