Hoe werkt het

De gemeente Gorinchem biedt samen met VGZ een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

Vermogen moet lager zijn dan € 21.330,00 voor mensen zonder fiscale partner of lager dan € 42.660,00 voor mensen met een fiscale partner. Vermogen bestaat uit de totale waarde van alle waardevolle bezittingen, zoal spaargeld, auto, boot, caravan, waardepapieren en overige bezittingen. Gebruiksgoederen en het in uw eigen woning gelegen vermogen behoren niet tot het vermogen. Schulden kunnen hier van worden afgetrokken. Studenten en scholieren (18+) kunnen zich niet aanmelden.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als  uw inkomen niet hoger is dan 130% van de netto bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag.

Vermogen moet lager zijn dan € 21.330,00 voor mensen zonder fiscale partner of lager dan € 42.660,00 voor mensen met een fiscale partner. Vermogen bestaat uit de totale waarde van alle waardevolle bezittingen, zoal spaargeld, auto, boot, caravan, waardepapieren en overige bezittingen. Gebruiksgoederen en het in uw eigen woning gelegen vermogen behoren niet tot het vermogen. Schulden kunnen hier van worden afgetrokken. Studenten en scholieren (18+) kunnen zich niet aanmelden.