Hoe werkt het

De gemeente West Betuwe biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Dit is een uitgebreide verzekering met extra vergoedingen voor kosten zoals brillen, fysiotherapie of de tandarts. Menzis geeft hierbij een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

Waar kunt u uit kiezen?

De collectieve zorgverzekering bestaat uit de Menzis basisverzekering en een aanvullend pakket. U kunt kiezen uit 9 pakketten:

  • GarantVerzorgd 1 en GarantTandverzorgd 250, 500 of 750: Met dit pakket bent u goed verzekerd tegen een scherpe premie.
  • GarantVerzorgd 2 en GarantTandverzorgd 250, 500 of 750: Met dit pakket bent u en goed verzekerd en heeft u nog extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie.
  • Garantverzrogd 3 en GarantTandverzord 250, 500 of 750 en verzekering eigen risico: Dit is een pakket voor als u hoge zorgkosten hebt. Het eigen risico (€ 385) is meeverzekerd en u krijgt uitgebreide vergoedingen.

Welke gegevens heeft u nodig om over te stappen?

U heeft nodig:

  • Uw Burgerservicenummer (BSN)
  • Uw IBAN-rekeningnummer

 Heeft u vragen over de vergoedingen of de verschillen tussen de pakketten?

Bel dan naar Menzis: 088 – 222 40 80

 

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm en u niet te veel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag.