Hoe werkt het

De gemeente Twenterand biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Deze Gemeentepolis is een extra uitgebreide zorgverzekering die u een goede dekking biedt voor veel voorkomende zorgkosten. Bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie en orthodontie voor kinderen.

Voor de toelating tot de Gemeentepolis is geen medische keuring nodig. In het meest uitgebreide aanvullende pakket (GarantVerzorgd 3) is ook uw eigen risico verzekerd. Zowel in GarantVerzorgd 1, 2 als 3 is uw eigen bijdrage voor de Wmo tot maximaal €300,00 verzekerd.

 

 

Kom ik in aanmerking

De gemeentepolis is er voor mensen met een inkomen tot 120% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm exclusief vakantiegeld.

De gemeente Twenterand betaalt mee aan de premie voor deze zorgverzekering. De zorgverzekeraar Menzis die de Gemeentepolis voor Twenterand verzorgt, geeft ook korting op de premie. Bij de Gemeentepolis hoort altijd de basisverzekering en u kunt aanvullend kiezen voor GarantVerzorgd 1, 2 of GarantVerzorgd 3 en een tandartsverzekering.