Hoe werkt het

De gemeente Stichtse Vecht biedt een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen via DSW Zorgverzekeraar. Deze verzekering is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Onder ‘Kom in aanmerking’ vindt u de inkomensgrenzen die van toepassing zijn.

Twee aanvullende verzekeringen
De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering én een aanvullende verzekering. De premie voor de basisverzekering bedraagt in 2022 €124,50 per maand bij DSW. U kunt daarnaast kiezen uit twee aanvullende verzekeringen, de AV-Standaard en de AV-Top.

U hoeft geen aparte tandartsverzekering af te sluiten, dit is opgenomen in de aanvullende verzekeringen. De AV-Standaard biedt ruime vergoedingen voor verschillende zorgsoorten. De AV-Top is nog uitgebreider en biedt u veel zekerheid.

Deze aanvullende verzekeringen zijn uitgebreid met een voor Stichtse Vecht ontwikkeld Gemeentepakket. Hierdoor hebben deze verzekeringen extra ruime vergoedingen, die door de gemeente worden betaald. Zo krijgt u een hogere vergoeding voor bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie en brillen. Ook wordt de eigen bijdrage voor de Wmo vergoed. U betaalt hier geen extra premie voor.

Korting Gemeente Stichtse Vecht
De Gemeente Stichtse Vecht biedt u naast het Gemeentepakket ook nog eens €5 korting per maand op de premie voor de aanvullende verzekering. Dit betekent dat u voor de AV-Standaard €17,25 (in plaats van €22,25) betaalt, en voor de AV-Top betaalt u €33,50 (in plaats van €38,50).

Vragen?
Heeft u vragen over het verzekeringspakket van DSW of wilt u hulp bij het maken van een keuze voor een van de pakketten? Neem dan contact op met DSW via 010-2466466. Medewerkers van DSW zitten klaar om u te woord te staan en u te helpen.

U kunt uiteraard ook een familielid, vriend of een eventuele vrijwilliger vragen om u te helpen bij het aanmelden via deze website.

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze verzekering? Neem dan contact op met de afdeling Inkomen van de gemeente Stichtse Vecht via 14 0346.

Kom ik in aanmerking

Inkomensgrens = 130%
Er geldt een inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm, inclusief vakantiegeld. De bedragen in onderstaand overzicht zijn bedragen per maand. U komt in aanmerking als uw netto inkomen (inclusief vakantiegeld) per maand lager is dan het bedrag wat voor u van toepassing is. Bijkomende zaken zoals reiskosten of onkostenvergoedingen tellen niet mee voor uw inkomen.

Er geldt geen vermogensgrens.

Bent u samenwonend? Kijk dan bij de bedragen die voor gehuwden staan genoemd.

Gemeente toetst achteraf
De Gemeente Stichtse Vecht toetst in het eerste kwartaal van 2022 of u inderdaad in aanmerking komt. Als uit deze controle duidelijk wordt dat uw inkomen hoger ligt dan de genoemde bedragen, dan kan de gemeente uw deelname aan de collectieve zorgverzekering beëindigen. U blijft wel verzekerd via DSW (de basisverzekering en de aanvullende verzekering van uw keuze), maar u ontvangt niet langer de vergoedingen uit het gemeentepakket en ook de maandelijkse korting vervalt.

Voor vragen over de inkomensgrenzen kunt u contact opnemen met de afdeling Inkomen van de Gemeente Stichtse Vecht via 14 0346.