Hoe werkt het

De gemeente Stadskanaal biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. De zorgverzekering van Menzis kunt u zelf samenstellen. U kiest uit een basisverzekering; een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering.

U heeft recht op een premiekorting van Menzis en een bijdrage van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm bij GarantVerzorgd 1, GarantVerzorgd 2 of bij GarantVerzorgd 3. De genoemde bedragen zijn exclusief vakantiegeld en de gemeente hanteert een vermogensgrens. De precieze inkomensgrens hangt af van uw leeftijd en levenssituatie. Deze vragen komt u tegen wanneer u het digitale aanmeldformulier invult.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 130% van de netto voor u van toepassing zijnde bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag.