Hoe werkt het

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? En wilt u voor minder geld verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering die de gemeente samen met zorgverzekeraar CZ en VGZ aanbiedt.

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. Er zijn pakketten die meer geschikt zijn als u hogere zorgkosten heeft. Bijvoorbeeld door (chronische) ziekte. En er zijn twee pakketten met een lagere premie, als u weinig of geen zorgkosten verwacht.

U kunt kiezen uit 6 pakketten:

  1. VGZ Compleet €o,- Eigen Risico
  2. VGZ Compleet
  3. CZ Extra uitgebreid
  4. CZ Extra

Let op: onderstaande pakketten zijn speciaal samengesteld voor mensen met lage zorgkosten. Indien u de afgelopen jaren hoge zorgkosten had of in 2022 hoge zorgkosten verwacht, kiest u dan een van de andere pakketten. Dit pakket kent een lagere premie omdat er minder zorgkosten onder de dekking vallen. Kosten die niet gedekt worden door de zorgverzekeraar, worden ook niet gedekt door Bijzondere Bijstand. Uiteindelijk zult u dan veel zorgkosten zelf moeten betalen en bent u dan duurder uit dan wanneer u kiest voor de andere 2 pakketten.

  1. VGZ Compact
  2. CZ Start

U krijgt korting op deze pakketten en de gemeente betaalt mee aan de premie. De zorgverzekeraar accepteert de aanvraag, ongeacht uw gezondheid. Of u ook recht heeft op de gemeentelijke bijdrage aan de premie toetsen wij nadat de aanvraag is goedgekeurd bij de verzekeraar.

Zie voor meer informatie onze website: Collectieve zorgverzekering – Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 130% van de netto bijstandsnorm en u weinig of geen vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag.