Hoe werkt het

De gemeente Raalte biedt samen met Salland Zorgverzekeringen een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

Volledige prothese (kunstgebit)

In de getoonde pakketten 1 (Extra) en 2 (Plus) is een tandverzekering opgenomen. Deze tandverzekering is verplicht indien u nog over eigen tanden en-of kiezen beschikt.

Indien u een volledige prothese heeft (geen eigen tanden en-of kiezen meer) dan hoeft u geen tandverzekering af te sluiten en kunt u kiezen voor:

  • Stel ander pakket samen.

U krijgt hier wederom de keuze uit het Extra en Plus pakket. Indien u een volledige prothese heeft kiest u bij de aanvullende verzekering voor één van de volgende pakketten:

  • Gemeentepakket Extra (prothese)
  • Gemeentepakket Plus (prothese).

In deze pakketten is geen tandverzekering opgenomen.

LET OP:

U mag alleen voor deze pakketten kiezen indien u geen enkele eigen tand of kies meer heeft.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 110% van de netto bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag.