Hoe werkt het

Speciaal voor mensen met een laag inkomen en zorgkosten heeft uw gemeente Pekela samen met Menzis een collectieve zorgverzekering samengesteld.

Kies een pakket dat bij u past
Binnen de zorgverzekering van de gemeente Pekela kunt u kiezen uit 1, 2 of 3 aanvullende verzekeringen. Heeft u weinig zorgkosten dan is ‘GarantVerzorgd’ 1 of 2 een goede keuze. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u hoge zorgkosten kies dan ‘GarantVerzorgd’ 3. Kiest u voor ‘GarantVerzorgd’ 3 en maakt u gebruik van de huishoudelijke hulp, dan hoeft u geen eigen bijdrage huishoudelijke hulp te betalen. Verder kunt u uit 2 of 3 tandartsverzekeringen of een protheseverzekering kiezen.

Extra dekking eigen bijdrage Wmo maatwerkvoorzieningen
Naast alle genoemde voordelen heeft de gemeente Pekela de collectieve aanvullende verzekeringen uitgebreid met een vergoeding voor eigen bijdragen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maatwerkvoorzieningen.

Verplicht eigen risico
Ook heeft de gemeente het verplichte eigen risico voor u afgedekt. Voor de meeste zorgkosten uit de Basisverzekering geldt dat u de eerste € 385 zelf moet betalen (verplicht eigen risico 2023). Bij deze collectieve zorgverzekering van de gemeente heeft u deze kosten niet als u kiest voor ‘GarantVerzorgd’ 3.

Kom ik in aanmerking

Indien uw netto inkomen lager is dan €1.950,- per maand is komt u in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering van uw gemeente. Het gaat hier om uw netto maandinkomen exclusief vakantietoeslag.