Hoe werkt het

Speciaal voor mensen met een laag inkomen biedt de gemeente Oss een zorgverzekering aan bij VGZ of CZ. Deze verzekering noemen we Aanvullende Zorgverzekering Oss (AZOSS). Met AZOSS bent u met korting toch goed verzekerd. Naast de collectiviteitskorting die u krijgt, betaalt de gemeente mee aan de premie. Kinderen tot 18 jaar kunt u gratis meeverzekeren.

AZOSS bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering (uitgebreid of extra uitgebreid). Het verschil in de extra uitgebreide pakketten is dat bij VGZ het eigen risico is meeverzekerd en dat u bij CZ het risico in maandelijkse termijnen mag betalen.

De belangrijkste voordelen van AZOSS

  • U bent goed verzekerd voor veel voorkomende zorgkosten (bijvoorbeeld een bril, lenzen, fysiotherapie, orthodontie);
  • Het extra uitgebreide pakket verzekert uw eigen bijdrage van alle WMO voorzieningen (behalve langdurige zorg bij verblijf) en heeft een regeling voor uw eigen risico;
  • U wordt niet medisch gekeurd;
  • U krijgt een korting op de maandelijkse premie. De gemeente betaalt maandelijks € 20,- of € 40,- aan verzekeraars CZ en VGZ. Dit geldt voor elke volwassen verzekerde. Het bedrag dat in uw polis staat is het bedrag dat u zelf nog maandelijks betaalt aan CZ of VGZ.

In 2022 betaalt de gemeente de bijdrage in de premie van € 20 of € 40 direct aan CZ en VGZ. U ontvangt zelf geen betaling meer. Het bedrag in uw polis is dan het bedrag dat al is gekort met de bijdrage van de gemeente. Dat bedrag betaalt u maandelijks aan CZ of VGZ.

Wat moet u doen?

Aanmelden doet u via deze website (www.gezondverzekerd.nl). In het overzicht van de gemeente Oss ziet u als eerste het ‘uitgebreide pakket’ van CZ en VGZ. Om het ‘extra uitgebreide pakket’ te kiezen, klikt u op ‘Stel ander pakket samen’. Hebt u uw keuze gemaakt? Klik dan op ‘Kies dit pakket’ en volg de stappen om u aan te melden.

Kom ik in aanmerking

U komt voor AZOSS in aanmerking als:

  • Uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsuitkering die voor u van toepassing is;
  • U geen bezittingen (vermogen: een auto, motor, boot, aandelen, spaargeld) hebt die meer waard zijn dan € 6.505 (alleenstaanden) of € 13.010 (alleenstaande ouders/gehuwden/samenwonenden);
  • U geen schuld hebt bij uw zorgverzekeraar;
  • U geen betalingsachterstand of schuld hebt bij uw zorgverzekeraar.