Hoe werkt het

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Collectieve Zorgverzekering die wordt aangeboden door gemeente Oegstgeest en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid! Met de Collectieve Zorgverzekering betaalt de gemeente een deel van uw zorgverzekering.

De Collectieve Zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een keuze uit twee aanvullende verzekeringen (AV): de AV Gemeente Standaard en de AV Gemeente Top. De AV Gemeente Top is speciaal bedoeld voor mensen met een hoge vraag naar zorg en heeft dan ook een hogere vergoedingsgraad.

Bij AV Gemeente Top is het verplichte eigen risico meeverzekerd. Bij de AV Gemeente Standaard kunt u het verplicht eigen risico vooruit gespreid betalen in 10 termijnen van € 38,50. Uw voordeel: als u het eigen risico niet helemaal gebruikt, krijgt u het te veel betaalde bedrag gewoon terug. U kiest voor gespreid betalen eigen risico bij  stap 3 (‘Uw gegevens’).

Voordelen
• De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
• U krijgt 5% korting op de basisverzekering;
• Er is een ruime vergoeding voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandartskosten en Wlz/Wmo eigen bijdrage;
• Zorg en Zekerheid accepteert iedereen, zonder medische keuring;
• Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Voorwaarden
• U woont in de gemeente Oegstgeest;
• Voor AV Gemeente Standaard: U heeft een inkomen van maximaal 120 % van de bijstandsnorm (inclusief vakantietoeslag).
• Voor AV Gemeente Top: U heeft een inkomen van maximaal 130 % van de bijstandsnorm (inclusief vakantietoeslag).

Meer weten?
Heeft u inhoudelijke vragen over de zorgverzekering? Neem dan rechtstreeks contact op met Zorg en Zekerheid. Zorg en Zekerheid is elke werkdag bereikbaar via telefoonnummer: 071-5825825.
Heeft u vragen over de voorwaarden? Neem dan contact op met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Oegstgeest. De afdeling is elke werkdag tijdens het spreekuur bereikbaar van 9.00 – 11.00 uur via telefoonnummer: 071-5191830.

Overstappen
Aan het eind van het jaar (vanaf het moment dat de premies door de zorgverzekeraars bekend zijn gemaakt, rond half november, tot en met 31 december)kan iedereen overstappen. Als u al verzekerd bent bij Zorg en Zekerheid en gebruik wil maken van de Collectieve Zorgverzekering, kan u in veel gevallen het hele jaar overstappen. Om te bekijken of dit ook in uw situatie kan, kunt u contact opnemen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.
Aanmelden voor de collectieve zorgverzekering kan via deze website (klik op ‘kies dit pakket’). Om te bekijken of u aan de voorwaarden voldoet, worden via de website een aantal vragen gesteld. Wanneer u aan de voorwaarden voldoet, kan u zich meteen aanmelden. Als u het lastig vindt om de Collectieve Zorgverzekering digitaal aan te vragen, kan u zich ook aanmelden via het papieren aanmeldingsformulier dat bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Oegstgeest op te vragen is (zie contactgegevens hierboven).

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente, wanneer

  • U woont in de gemeente Oegstgeest;
  • U een inkomen van maximaal 120 % van de bijstandsnorm* heeft indien u gebruik wilt maken van de AV Standaard;
  • U een inkomen van maximaal 130 % van de bijstandsnorm* heeft indien u gebruik wilt maken van de AV Top.

*Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag