Hoe werkt het

De gemeente Nijkerk biedt samen met Zilveren Kruis een zorgverzekering aan voor mensen met een laag inkomen. De gemeente wil u daarmee helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn!

Uw voordeel

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
  • U krijgt ruime vergoedingen voor o.a. brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdragen;
  • Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Kies een pakket dat bij u past
Bij deelname aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente Nijkerk is een aanvullende verzekering verplicht. De aanvullende verzekering bestaat uit een verzekering voor medische kosten en een tandverzekering. Als u een volledig kunstgebit heeft, heeft u geen tandverzekering nodig.

Omdat niet iedereen dezelfde zorgbehoefte heeft, biedt de CZM drie pakketten aan voor de aanvullende verzekering:

  • optimaal 1 is voor mensen met een lage zorgbehoefte;
  • optimaal 2 is een midden pakket;
  • optimaal 3 is het meest uitgebreide pakket voor mensen met een hoge zorgbehoefte. Bij dit pakket bent u verzekerd voor kosten van bijvoorbeeld medicijnen, eigen bijdrage Wmo/Wlz en kosten voor fysiotherapie.

Kom ik in aanmerking

Een meerpersoonshuishouden kan meedoen als het totale inkomen niet meer is dan 130% van het bruto Wettelijk Minimumloon (21 jaar en ouder: € 2.283,06). Voor éénpersoons-huishoudens is de grens 110% (21 jaar en ouder: € 1.931,82). Er is geen vermogenstoets. U kunt niet meedoen als u een betalingsachterstand heeft bij uw huidige verzekering.