Hoe werkt het

Inwoners van de gemeente Hulst met een laag inkomen kunnen via de gemeente bij CZ een voordelig zorgverzekeringspakket kiezen, bestaande uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Er is keuze uit drie pakketten met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. In het Extra en Extra uitgebreid pakket wordt ook de eigen bijdrage voor de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) vergoed.

Minder premie betalen

Door de korting van de zorgverzekeraar en een bijdrage van de gemeente betaalt u voor deze collectieve zorgverzekeringen minder premie. U ziet op deze website hoeveel u betaalt voor de verschillende zorgpakketten. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij de ouder(s).

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als  uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag.