Hoe werkt het

De gemeente Horst aan de Maas biedt samen met zorgverzekeraar VGZ een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

Ik voldoe niet aan de voorwaarden om deel te nemen aan de gemeentelijke collectiviteitsverzekering. Wat nu?
VGZ biedt verschillende verzekeringspakketten aan die wellicht interessant zijn voor u. Op de website van VGZ kunt u deze pakketten bekijken. Wanneer u bent aangesloten bij een patiëntenvereniging kunt u kijken of er afspraken zijn met VGZ waardoor u korting kunt krijgen op uw premie (zie lijst voor de patiënten verenigingen waar VGZ afspraken mee heeft gemaakt). Indien uw patiëntenvereniging er niet bij staat, kunt u navragen of zij wellicht afspraken hebben met een andere verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kijken op de website van VGZ voor alle kortingsafspraken met verenigingen/instellingen.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als  uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag.