Hoe werkt het

U bent inwoner van de gemeente Helmond. De gemeente Helmond biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve aanvullende verzekering (CAV) aan in samenwerking met zorgverzekeraar CZ.

Hoge zorgkosten?
De CAV is een uitgebreide verzekering met collectiviteitskorting van zorgverzekeraar CZ en een bijdrage vanuit de gemeenten. De aanvullende verzekering vergoedt veel medische kosten zoals fysiotherapie, tandarts of brillen. U bent dan goed verzekerd. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Er is geen medische selectie vooraf, waardoor deze verzekering ook voor chronisch zieken aantrekkelijk is.

Pakketkeuze
Er zijn twee basisverzekeringen mogelijk en twee pakketten aanvullende verzekering. Klik op “kies ander pakket” om de verschillende pakketten te vergelijken.

• Met het meest uitgebreide pakket kiest u voor gespreide betaling van het wettelijk Eigen Risico.
• In de premies die genoemd worden zijn de collectiviteitskorting van CZ en de bijdrage van de gemeente al verwerkt.

Nadat u de aanvraag om in aanmerking te komen voor de collectieve aanvullende verzekering (CAV) van de gemeente Helmond heeft ingediend, kan de gemeente Helmond aanvullende bewijsstukken bij u opvragen.

Kom ik in aanmerking

Voorwaarden voor toelating
De voorwaarden om toegelaten te worden:

• U bent Nederlander of hebt een geldige verblijfsvergunning;
• U woont in de gemeente Helmond;
• Uw inkomen is niet hoger dan 120% van de voor u geldende landelijke bijstandsnorm;
• Soms stelt een gemeente nog een aanvullende voorwaarde. Zie hiervoor de website www.helmond.nl/producten/Collectieve-aanvullende-verzekering.
• U bent NIET aangemeld bij het Zorginstituut Nederland (ZiN). Dit gebeurt bij een (grote) achterstand in de premiebetaling aan uw huidige zorgverzekeraar.

Bewindvoerder
Doet u als bewindvoerder een aanvraag voor uw cliënt? Vul dan het woonadres van de verzekerde in, en niet een postadres.

Wanneer kunt u overstappen?
U kunt per 1 januari overstappen naar de collectieve aanvullende verzekering (CAV) bij CZ. U hoeft uw huidige verzekering niet zelf op te zeggen. CZ regelt dit voor u. Als u voldoet aan de voorwaarden en uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de nieuwe polis via CZ. Als u al bij CZ verzekerd bent, kunt u gedurende het hele jaar overstappen naar de collectieve aanvullende verzekering (CAV). Kijk voor meer informatie op de website  www.helmond.nl/producten/Collectieve-aanvullende-verzekering.