Hoe werkt het

De gemeente Heemskerk biedt samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De dekking voor tandartskosten kunt u uitbreiden. De gemeente betaalt een deel van de premie. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid geeft hierbij korting. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

Kom ik in aanmerking

Om te mogen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente geldt dat uw netto inkomen niet hoger mag zijn dan 130% van de geldende bijstandsnorm. Het gaat hier om de netto bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. Er vindt geen vermogenstoets plaats.

De voordelen op een rij:

  • De gemeente Heemskerk betaalt tussen de € 10,54 en maximaal € 30,00 per maand mee aan uw premie. Hoeveel u krijgt hangt af van het aanvullend pakket dat u kiest.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdrage WMO. Gaat u volgend jaar deze kosten maken dan raden wij u aan om dit aanbod zeker te bekijken, de mogelijkheden vanuit de bijzondere bijstand zijn beperkt.
  • U bepaalt zelf welke zorgverzekeraar u kiest en welk pakket het beste bij u past.
  • Zorg en Zekerheid verzekert het verplicht eigen risico mee. U krijgt geen geld terug als uw eigen risico niet op is, want u betaalt elke maand een lagere premie.
  • Zilveren Kruis heeft gespreid betalen eigen risico (u kunt er voor kiezen om het eigen risico in 10 delen van € 38,50 te betalen). U krijgt wel geld terug als uw eigen risico aan het eind van het jaar niet op is.
  • Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid accepteren iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

Let op: Als u een betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar, kunt u niet meedoen aan de collectieve zorgverzekering.