Hoe werkt het

Gemeente Haarlem biedt samen met zorgverzekeraars Univé en Zorg en Zekerheid een voordelige zorgpolis aan voor HaarlemPashouders. De Gemeentelijk zorgpolis is voordelig als u hoge of middelhoge ziektekosten heeft. De polis bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering én een tandartsverzekering. U kunt kiezen uit verschillende zorgpakketten. Kijk vooral naar het pakket dat het beste bij u past. Er is ook een pakket dat de eigen bijdrage van de WMO/WLZ vergoedt. Het verplichte eigen risico van € 385,- is bij alle zorgpakketten meeverzekerd.

Kom ik in aanmerking

De zorgpolis is alleen voor inwoners met een HaarlemPas. Heeft u een laag inkomen en heeft u deze HaarlemPas niet ontvangen dan kunt u deze aanvragen op www.haarlem.nl/HaarlemPas

De HaarlemPas is gratis voor Haarlemmers ouder dan 18 jaar met een inkomen van maximaal 130 % van de bijstandsnorm. Studenten met studiefinanciering (DUO) komen niet in aanmerking voor de HaarlemPas. Er zijn uitzonderingen. Als u twijfelt of u in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met het zorgteam van de gemeente via 14 023.