Hoe werkt het

De gemeente Enschede biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking. De dekking van deze verzekering is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Menzis geeft korting op de premie voor de basis- en aanvullende verzekering. De gemeente Enschede draagt ook bij in de premie voor de aanvullende verzekering.

Aanvullend pakket èn tandverzekering verplicht
Wanneer u gebruik maakt van de collectieve zorgverzekering, dan moet u een aanvullende verzekering en een tandverzekering afsluiten. U kunt zelf een keuze maken uit drie aanvullende verzekeringen en drie aanvullende tandverzekeringen. Indien u een volledige tandprothese heeft kunt u ervoor kiezen om geen tandartsverzekering af te sluiten of te kiezen voor een protheseverzekering. U kiest zelf welke (tand)verzekering het beste bij u past. Alle combinaties zijn mogelijk! Kiest u voor GarantVerzorgd 3, dan legt Menzis u het verplicht eigen risico van € 385 niet op. U hoeft het verplicht eigen risico dan niet te betalen.

Eigen risico gespreid betalen
Als u niet kiest voor pakket GarantVerzorgd 3, dan kunt u bij Menzis een regeling treffen om te “sparen” voor uw eigen risico. Dat is vooral handig als u geen grote bedragen in één keer kunt missen en u onverwacht toch een rekening voor het eigen risico ontvangt. U kunt zich hiervoor aanmelden via Mijn Menzis of contact opnemen met de klantenservice. Menzis incasseert dan automatisch tien maanden (februari tot en met november) € 38,50 per maand. Als u in het verzekeringsjaar geen zorgkosten voor eigen risico heeft gehad, ontvangt u het hele “gespaarde” bedrag in het daarop volgende jaar terug.

Kom ik in aanmerking

Hieronder kunt u zien wanneer u voor welke GarantVerzorgd verzekering in aanmerking komt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. De bedragen voor 2023 waren op het moment van publiceren nog niet bekend. Verwachting is dat er geen grote afwijkingen komen.