Hoe werkt het

De gemeente gemeente Eemsdelta biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze kunt u zelf samenstellen. U kiest dan een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Heeft u al een gebitsprothese, dan kunt u gebruik maken van de gratis TV1P.

Heeft u een inkomen tot maximaal 120% van de voor u geldende bijstandsnorm en heeft u niet teveel vermogen ? Dan krijgt u een aantrekkelijke korting op de premie en is de dekking uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie, tandarts en eigen bijdrage thuiszorg (GarantVerzorgd). Vanaf 2017 ook de huur voor alarmeringsapparatuur (op medisch voorschrift). Voor uw kinderen tot 18 jaar worden de kosten van orthodontie volledig vergoed.

Wilt u meer weten over de inhoud van de verzekering? Kijk dan hieronder op deze website of bel de overstapcoach van Menzis: (088) 222 40 80. U kunt via deze website ook een aanvraag indienen.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag.