Hoe werkt het

Welkom op de pagina Gezond Verzekerd van de gemeente Ede. U kunt hier kiezen voor de collectieve zorgverzekering van Menzis. Gemeente Ede heeft deze verzekering bij Menzis afgesloten voor inwoners die een laag inkomen hebben en weining vermogen. Gemeente Ede betaalt een deel van uw premie en Menzis geeft korting.

Deze zorgverzekering heeft extra vergoedingen voor kosten, bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie, eigen bijdrage Wmo-maatwerkvoorzieningen en de tandarts. Heeft u hoge zorgkosten? Dan kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering met nog meer extra vergoedingen. Daarin is ook het verplichte eigen risico (in 2022 € 385) meeverzekerd. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze zorgverzekering? Doorloop dan de vragen in de aanmelding. Heeft u een volledige gebitsprothese? Dan is een tandverzekering niet verplicht.

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering als uw inkomen niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm en als u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. Voor echtparen is dat bedrag € 1.903 (en weinig vermogen) en voor een alleenstaande en alleenstaande ouder is dat € 1.332 (en weinig vermogen).

Hoe kiest u uw zorgverzekering?

Basisverzekering
De collectieve zorgverzekering heeft een goede basisverzekering ZorgVerzorgd. Deze is voor iedereen hetzelfde.

Aanvullende verzekering

U kiest uit één van de twee aanvullende pakketten: namelijk GarantVerzorgd 2 of 3;
–   Verwacht u weinig zorgkosten, dan is GarantVerzorgd 2 waarschijnlijk een goede keus.
–   Heeft u hoge zorgkosten? Bent u bijvoorbeeld (chronisch) ziek of gehandicapt? Dan kan GarantVerzorgd 3 een goede keus zijn.

Tandverzekering
U kiest één van de drie tandverzekeringen: TandVerzorgd 250, TandVerzorgd 500 of TandVerzorgd 750. Een tandverzekering is verplicht bij deze collectieve zorgverzekering. Heeft u een volledige gebitsprothese (onder en boven)? Dan kunt u kiezen voor de Tandprotheseverzekering, maar u bent niet verplicht om een tandverzekering af te sluiten.

Verplicht eigen risico
Heeft u liever geen onverwachte kosten voor de eigen bijdrage?
Dan kunt u kiezen voor de optie vooraf gespreid betalen van het verplichte eigen risico.
U betaalt dan een vast bedrag per maand.
Heeft u in het betreffende jaar het verplichte eigen risico niet volledig gebruikt? Dan krijgt u het restantbedrag terug.
In 2022 is het verplichte eigen risico € 385. Iedereen die zorgkosten maakt, moet de eerste € 385 zelf betalen. Pas daarna betaalt de zorgverzekering.
Er zijn een paar uitzonderingen zoals de huisarts. Die hoeft u niet zelf te betalen.

Weet u al dat u het verplichte eigen risico helemaal gebruikt in een jaar? Kies dan voor het pakket GarantVerzorgd 3, uw verplichte eigen risico is daarin meeverzekerd.
U betaalt wel meer premie, maar u hoeft niet de € 385 te betalen.
U bent dan voordeliger uit: u betaalt zelfs iets minder per jaar. Daarnaast zijn er in GarantVerzorgd 3 nog andere extra vergoedingen.

Bij GarantVerzorgd zijn uw kinderen gratis meeverzekerd, ook voor een beugel.

Heeft u vragen?
Bel de Menzis Overstapcoach (088) 222 40 80  of ga naar www.ede.nl/menzis