Hoe werkt het

De gemeente Druten biedt een zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen.

Ruime keuze
U kunt kiezen uit 4 verschillende pakketten met verschillende vergoedingen. De dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie, eigen bijdrage Wmo/Wlz of de tandarts. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren. De verzekeraar en ook de gemeente geeft hierbij een premiekorting. Onder de keuzeknop “Gemeentepolis aanvragen” kunt u zien welke verzekering het beste bij u past en wat de kosten per maand zijn. Hier is de gemeentelijke bijdrage al vanaf gehaald. Heeft u hoge zorgkosten en moet u elk jaar het volledig eigen risico betalen? Dan is het pakket met het meeverzekeren van het Eigen Risico mogelijk interessant.

Gemeentelijke bijdrage
Als u de gemeentepolis aanvraagt via deze website beoordelen wij of u in aanmerking komt. Als u in aanmerking komt ontvangt u ook automatisch de gemeentelijke bijdrage.

Vragen?
De welzijnsorganisatie MeerVoormekaar helpt u graag bij het invullen van de aanvraag.
Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met Odette van der Donk via telefoonnummer 024-6418459.

Nog vragen? Bel dan met het Aanmeldteam van de gemeente Druten. Het Aanmeldteam is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 15:00 uur op telefoonnummer: 088 4327432.
U kunt ook een e-mail sturen naar sociaalteam@druten.nl.

Kom ik in aanmerking

Inkomens- en vermogenscheck
U kunt zich aanmelden voor deze gemeentezorgverzekering. U moet inwoner zijn van de gemeente Druten en een inkomen tot max 130% van de bijstandsuitkering hebben. Met inkomen wordt bedoeld een uitkering of salaris, maar ook huuropbrengsten, heffingskortingen en alimentatie. Uw vermogen mag als alleenstaande max. € 6.505 of als alleenstaande ouder of gehuwde max. € 13.010,- zijn (de waarde van een eigen huis telt niet mee).