Hoe werkt het

De gemeente Borne biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Ook de eigen bijdrage voor thuiszorg wordt vergoed. Menzis geeft kortingen op de premies. De gemeente Borne draagt ook bij aan de kosten van de extra vergoedingen.

Wanneer u gebruik maakt van de collectieve zorgverzekering, dan moet u een aanvullende verzekering en een tandverzekering afsluiten. U kunt zelf een keuze maken uit drie aanvullende verzekeringen en drie aanvullende tandverzekeringen. Alle combinaties zijn mogelijk! Kiest u voor GarantVerzorgd 3, dan legt Menzis u het verplicht eigen risico van € 385 (bedrag van 2022) niet op. U hoeft het verplicht eigen risico dan niet te betalen.

 

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als  uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. Als u een pakket kiest en uw gegevens invult, dan wordt het vanzelf duidelijk of u aan de collectieve verzekering mag deelnemen.