Hoe werkt het

De gemeente Bloemendaal biedt samen met Univé en Zilveren Kruis verschillende collectieve zorgverzekeringen aan voor inwoners met een laag inkomen. Door mee te doen aan de collectieve ziektekostenverzekering ontvangt u een korting van de zorgverzekeraar op de aanvullende verzekering. De gemeente betaalt voor een deel mee aan de verzekering waardoor u minder zelf hoeft te betalen.

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

De verzekeringen verschillen qua kosten en vergoedingen. Gebruik daarom de keuzehulp om voor u de beste verzekering samen te stellen.

Aanmelden:

U doet de aanmelding op deze website. Uw aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ). De IASZ beoordeelt of u aan de voorwaarden voldoet. Als de IASZ niet de juiste gegevens van u (en eventueel uw partner) heeft dan vragen zij die nog bij u op.

Kom ik in aanmerking

Om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering geldt dat uw netto inkomen niet hoger mag zijn dan 130% van de bijstandsnorm. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag. Ook mag uw vermogen niet hoger zijn dan € 7.605 voor een alleenstaande zonder kinderen en € 15.210 voor een alleenstaande met kinderen of voor een gezin.

Als de woning waar u in woont een eigen huis is, telt een eventueel vermogen in dat huis niet mee bij de bepaling van uw vermogen.