Hoe werkt het

De gemeente Bladel  biedt samen met zorgverzekeraar CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Er is keuze uit verschillende pakketten, waarbij ieder pakket een verschillende, uitgebreide(re) dekking met extra vergoedingen voor kosten zoals brillen, fysiotherapie of tandarts biedt. In enkele pakketten wordt ook de eigen bijdrage WMO vergoed. Op basis van uw persoonlijke voorkeuren kunt u kiezen voor een pakket dat het beste bij uw situatie past. De gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

De aanvraagprocedure en informatieverstrekking rondom de collectieve zorgverzekering wordt verzorgt door afdeling Maatschappelijke Dienstverlening van Samenwerking Kempengemeenten. Bij vragen over de collectieve zorgverzekering kunt u dagelijks contact opnemen met afdeling Maatschappelijke Dienstverlening via  0497 – 74 55 44 of u kunt een e-mail sturen naar md@kempengemeenten.nl

Kom ik in aanmerking

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag.