Alblasserdam Jouw tegemoetkomingen

Jouw tegemoetkomingen

Inzicht op welke regelingen je recht hebt

  • Eenvoudig inzicht op welke regeling je recht hebt
  • Eén overzicht met alle regelingen en tegemoetkomingen
  • Makkelijk en eenvoudig aanvragen

Bekijk in 2 stappen je recht op landelijke- en gemeentelijke tegemoetkomingen.

Stap 1. Landelijke tegemoetkomingen

Het rijk biedt tegemoetkomingen aan voor bijvoorbeeld je zorgverzekering, je huur of je kinderopvang. De hoogte van toeslag hangt af van jouw situatie. We werken samen met Nibud om je inzicht te geven op welke regelingen je recht hebt.

Bepaal in een paar stappen op welke landelijke tegemoetkomingen je recht hebt. Na het invullen van de tool kun je hulp krijgen bij het aanvragen van de tegemoetkomingen waar je recht op hebt.

Stap 2. Gemeentelijke regelingen

Gemeenten bieden verschillende regelingen en tegemoetkomingen aan. Gezondverzekerd.nl geeft je graag overzicht in de regelingen die jouw gemeente aanbiedt. Zoek je gemeente en bekijk welke regelingen er zijn.

Er zijn gemeentelijke regelingen actief in jouw gemeente. Bekijk het overzicht aan de gemeentelijke regelingen door op onderstaande button te klikken. Je komt dan op de website van jouw gemeente.

Naar gemeentelijke regelingen

Hulp bij aanvragen in mijn gemeente

Aanvragen

Er zijn verschillende landelijke en gemeentelijke organisaties die je kunnen helpen bij het aanvragen van regelingen waar jij recht op hebt. Klik hieronder op de knop om organisaties te zien die jou kunnen helpen.

Zelf aanvragen via toeslagen.nl

Hulp bij het aanvragen

Stichting Welzijn Alblasserdam
De Sociaal Raadslieden van Stichting Welzijn Alblasserdam geven informatie en advies over uitkeringen, belastingen, wonen, werken, studiefinanciering, consumentenzaken, echtscheiding en vreemdelingenzaken. Bel naar: 078 2021220.
Afspraak plannen
Stichting De Sociale Basis
De medewerkers van De Sociale Basis bieden ondersteuning bij financiën/geldzaken. De medewerkers geven informatie en advies over regelingen en voorzieningen, bijvoorbeeld over inkomen, voorzieningen en toeslagen. Mail naar achterwacht.alblasserdam@desocialebasis.nl of bel naar 088 1237007.
Afspraak plannen
Schuldhulpmaatje
De vrijwilligers van SchuldHulpmaatje ondersteunen mensen om hun financiën weer op orde te krijgen. Ook advies geven en het aanvragen van inkomen, toeslagen en schuldhulpverlening is hier een onderdeel van. Bel naar 06 34896787.
Afspraak plannen

Jouw tegemoetkomingen

Op basis van jouw situatie krijg je eenvoudig inzicht in de regelingen die er voor jou zijn. Kom je in aanmerking? Dan hebben we hulp voor je geregeld bij het aanvragen van de regelingen.